28 Aralık 2022 Çarşamba

Parfums de Marly- Cassili EDP / 2019

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugünkü konumuz, Parfums de Marly- Cassili isimli bayan parfümü olacaktır. Meyveler, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudralı, şekerli, ekşimsi, tozlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay rayihalar salıyor. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kuş üzümü, çiçeksi notalar, gül,

Orta- frangipani, erik, petelya, mimoza,

Alt-vanilya, tonka fasülyesi, sandal ağacı.

Parfums de Marly- Cassili isimli parfümdeki meyveler tatlı, şekerli ve ekşimsi yapıda olmak üzere açılışı gerçekleştiriyor. Ahududu, kuş üzümü, erik, yaban mersini, aslan meyvesi ve çilek olabilir. Orta katmandan sonlara doğru uzanan çizgide, çiçeksi notaları göreceğiz. Bunlar tropik, kremsi ve pudralı / sarı karakterdedir. Frangipani, petelya, lotus ( tropik ), yasemin, frezya, osmanthus ( kremsi ) ve mimoza, iris, ylang ylang ve sümbülteber ( pudralı / sarı ) gibi tahminler yapılabilir. Kapanışta ise pudralı sandal ağacı ve paçuli gibi odunsu notalar bulunmakta. Tene oturma evresinde paçuli, biraz daha tozlu hale geliyor.

Parfums de Marly- Cassili isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tamamen tene yerleşmiş oluyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü bir kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini domine eden şekerliden pudralıya kadar olan tonlamalar, kalıcılık ve fark edilirliği yükselterek, tene dengeli dozaj verilmesini icap ettirmiştir. Gene ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olduğunu belirtmeliyiz. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Çiçeksi notalarla birlikte sıcaklık artıyor. Tropik çiçeklerde özellikle ferah ve enerjik hissiyat seziliyor. Odunsu notalarda yapaylık mevcuttur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder