1 Mart 2023 Çarşamba

Guerlain- Cuir Intense EDP / 2019

 















Guerlain- Fransız moda markasıdır. Şimdi Guerlain- Cuir Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Pudralı, sıcak, tatlı, yumuşak, kirli, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, deri, çiçeksi notalar, misk, tütün, odunsu notalar ve ahşapsı nüanslar bu parfümü biçimlendirmektedir. Oryantal- odunsu grubunda gösterilebilir.

Üst- osmanthus, ylang ylang,

Orta- deri, misk,

Alt- tütün, sandal ağacı, sedir ağacı.

Guerlain- Cuir Intense isimli parfümün başlangıcını, aromatik tatlı- kırmızı meyvelerle ( ahududu, kuş üzümü ) desteklenen yumuşak deri notası yapıyor. Pudralı tarzda iris, sardunya, osmanthus ve ylang ylang gibi çiçeksi notaları da orta bölümde görmekteyiz. Bunlar, parfüm tene oturduktan sonra otomobil lastiği gibi kokuyor. Ardından yumuşak deri ve misk temaları geliyor. Kirli bir tütün notası önce nokta vuruşu yapıyor ve sonra da kirli tütün- sandal ağacı merkezli odunsu notalar biçimine girerek sıcaklığı arttırıyor. Elbette burada yapaylık da var. Gene yumuşak sedir ağacı / ahşabı tandanslı odunsu notalar ile kapanış gerçekleşiyor.

Guerlain- Cuir Intense isimli parfümde, açılışı oluşturan meyveli- derili harman haricinde diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Deri- tütün- odunsu notalar ekseni ve yapaylık barından pudralı çiçekler & kirli tütün- sandal ağacı ikilisi düşünüldüğünde, kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin yükselmesine rağmen aynı zamanda tene dengeli sıkılması zorunluluğu anlaşılmaktadır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder