26 Aralık 2022 Pazartesi

Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori EDP / 2019

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Bugün Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Meyveler, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya ve misk aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi, pudralı, sıcak, yumuşak ve ferah esintiler sunuyor. 

Üstte yasemin, hanımeli, ortada sümbülteber ve alt notalarda gül ve iris aromaları açıklanmış. 

Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori isimli parfümün başlangıcı, benim daha önce hiç rastlamadığım bir tarzda gerçekleşiyor : Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi ve pudralı rayihaların hepsi birden var. Bu, aynı zamanda ilginç ve garip durumdur. Çünkü, koku karakterini çözmeyi ilk başta zorlaştırıyor. Açılışı kırmızı & ekşimsi orman meyvelerinin yaptığını düşünüyorum. Çilek, ahududu, kiraz, armut ve erikten bahsedebiliriz. Devamında çiçeksi notalar geliyor. Önce yüksek dozda pudralı ve sıcak esintiler veren çiçekler var. Yasemin, hanımeli, iris ve sümbülteber olmalıdır. Sonra yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar bunu takip ediyor. Sardunya, siklamen, portakal çiçeği ve gül sıralaması yapabiliriz. Kapanışa doğru pudralı tonka fasülyesi belirginleşiyor. Pudralı & kremsi koku değişimleri gösteren vanilya- misk ikilisiyle kapanış olgunlaşıyor. 

Gucci- Bloom Ambrosia di Fiori isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Fazla acele etmeden, yarım saat içinde yavaş akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebilirim. Çünkü başlangıçtaki koku karmaşasının yerine oturması ve neyin ne olduğunun anlaşılması için zamana ihtiyaç var. Sonra da zaten hem sahibine hem de dışarıya karşı gerçekten boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği oluyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığının olmasına şaşırmıyorum. Her şartta tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Koku karakterini tamamen forse eden yüksek tatlılıktan yoğun pudralılığa kadar değişen rayihaları nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık artmış ve tene dengeli dozajlanması mecburiyet olmuştur. Yoksa burun ve zihin algısını zorlama ve baş ağrıtma olasılığı inkâr edilemez boyutlardır. En iyisi sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam saatleri skalasında kullanmaktır. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder