4 Şubat 2023 Cumartesi

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense / 2019

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü tanıtmak istiyorum. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, sabunsu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Lavanta, vanilya, tonka fasülyesi, turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve baharatımsı nüanslar bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- lavanta, mandalina, bergamot,

Orta- Tahiti vanilyası, Madagaskar vanilyası, iris, yasemin, gül, 

Alt- kumarin, paçuli, meyan kökü, benzoin, sandal ağacı, beyaz misk.

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışını yapan kremsi ve şekerli turunçgilleri mandalina, portakal ve bergamot biçiminde tahmin etmek mümkündür. Sonrasında pudralı vanilya ve sabunsu lavanta geliyor. Orta katmanda gene lavantaya koşut olarak, sabunsu karakterde iris, manolya, gül, yasemin ve kediotu gibi çiçeksi notalara rastlamaktayız. Son kısım şekerli ve yapay aromalardan oluşuyor : Tonka fasülyesi, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar ve baharatımsı geçiş olarak meyan kökü şekerli yapıdadır. Bir diğer odunsu nota olan paçuli ise, dümdüz bir yapaylığa sahiptir. 

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de altı ( 6 ) gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Koku karakterinde hakim ve zorlayıcı unsur olan ve kremsilikten şekerliliğe değin uzanan ve değişen aromalar nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını şart koşmuştur. Gerçekten, bir kere sabunsu lavanta burun ve zihin algısını zorluyor. Pudralı vanilyaya bir dereceye kadar tahammül edebiliyoruz. Yalnız sonlara doğru lavantanın şekerli hale gelmesi; bununla aynı dönemde şekerli tonka fasülyesi ve sandal ağacının devreye girmesi; meyan kökü notasının kapanışta şekerliliği yükseltmesi ve toplam olarak bütün bir son bölümde yapaylık hissedilmesi parfümü dikkatli kullanılmadığı zaman baş ağrısı yapacak raddeye getiriyor. Bu durumda sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olduğunu belirtelim. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmak en iyisidir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder