23 Şubat 2023 Perşembe

Guerlain- Encens Mythique EDP / 2019



Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Encens Mythique ( Efsanevî Tütsü ) isimli parfümü inceliyoruz. Ferah, yumuşak, tatlımsı, sıcak ve biraz tozlu rayihaları var. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, biberli baharatlar ve amber ile şekilleniyor. Odunsu- şipre kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- gül, aldehitler, safran,

Orta- pembe biber, vetiver, paçuli,

Alt- odunsu notalar, ambergis, buhur.

Gurlain- Encens Mythique- tatlı gül, biberli safran ve ve pembe biber açılışına sahiptir. Enerjik gül ve biberli baharat tonlamaları güzel ve lüks bir uygulamadır. Sonrasında yeşil- bitkisel koku karkteri gelecek ve bu da ferah ve yumuşak etkiler yapacaktır. Odunsu notalardan paçuli ve vetiver algılanıyor. Klasik yeşil erkeksi çiçekler sardunya ve leylak olarak tahmin ediliyor. Tatlı ve yapay ambergris ve deri notası ile sona geliniyor.

Guerlain- Encens Mythique isimli parfümün Tom Ford- Japon Noir isimli parfümle benzerliği bulunuyor. Özellikle son kısım böyledir. Odunsu ve çiçeksi notaların kullanımı da aynı şekildedir. Güllü- biberli katman- odunsu- çiçeksi katman ve deri notası sıralamasıyla tene oturuyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor ve deri notasıyla yapışkanlık sağlıyor. Açılışta tatlı gül notası, aldehitlerin de etkisiyle biraz yapay hale gelmiş. Son kısımda belli bir oranda yapaylık görüyoruz. Onun dışında dengeli tatlılık ve orta bölümde uyumlu aromalar var denilebilir. Dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılığı söz konusudur. Fark edilirlik ilk anda yoğundur, sonradan tene yerleşip sakinleşir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder