15 Ocak 2023 Pazar

Guerlain- Bois Mysteriux EDP / 2019


























Guerlain- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Guerlain- Bois Mysteriux ( Gizemli Ahşap ) isimli parfümü değerlendiriyoruz. Koyu, sıcak, ferah, yumuşak, tatlı, tozlu ve yapay aromaları var. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri ve aromatik otlar barındırıyor. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- neroli, şöhret çiçeği,

Orta- sedir ağacı, paçuli, yasemin,

Alt- deri, mür yağı.

Guerlain- Bois Mysteriux- yeşil kokan turunçgilli çiçekler ( neroli,  limon mine çiçeği ) ve yeşil aromatik otlarla ( kişniş, artemisia ? ) açılıyor. Tozlu paçuli ve yeşil kokan yasemin bunu takip ediyor. Tabaklanmış koyu ve sıcak deri notası, sıcak tütsüler ve tatlı- yapay laden ( ahşap ) reçinesiyle kapanış olmakta.

Guerlain- Bois Mysteriux isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Pek tatlılık yok. Onun yerine özellikle son kısımda sıcak, yapay, koyu ve tozlu aromalar baskınlaşmıştır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Çabuk terleyen yağlı tende yapışkan biçimde iki gün kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği her daim yoğun ve saldırgandır. Yavaş akışkanlıkla iki saat sonra, deri, reçine ve tütsü kombinasyonu ile tene yakın kalacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder