8 Şubat 2023 Çarşamba

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia EDT / 2019

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia isimli bayan parfümü hakkında söz söyleyeceğiz. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar ve misk bu parfümü şekillendirmiş. Sucul, ozonlu, tatlımsı, şekerli, pudralı, kremsi, ferah, yumuşak, serin, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- karpuz, bergamot,

Orta- kiraz çiçeği, armut, gül,

Alt- beyaz misk, menekşe, odunsu notalar.

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia isimli parfümün açılışını yapan aromalar sucul, ozonlu, ferah, serin ve tatlımsıdır. Baskın karpuz, bergamot, limon ve armut gibi meyveler ve turunçgiller var. Sonrasında yoğun bir pudralı yapılanma ve elbette sıcaklık söz konusudur. Çiçeksi notalar ve misk algıladım. Gül, kiraz, nergis ve ebegümeci olarak tahmin ediyorum. Kapanışı da kremsi ve şekerli çiçeksi notalar yapmaktadır. Kremsi çiçekleri frezya, yasemin ve iris olarak düşünebiliriz. Şekerli çiçekler menekşe, neroli ve zambak olabilir.

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Cherrysia ( Kiraz Bitkisi ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Böylece, bir nebze de olsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uydurulabilir. Ayrıca dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Orta bölümden itibaren artan pudralılık, şekerlilik ve yapaylık nedeniyle ( pudralı çiçeksi notalar / misk- şekerli çiçeksi notalar ) tene dengeli sıkılması gerekiyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder