30 Ocak 2023 Pazartesi

Hugo Boss- Bottled Oud Saffron EDP / 2019


























Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Şimdi Hugo Boss- Botled Oud Saffron isimli parfümü inceleyeceğiz. Yağlı, keskin, yapay, tatlımsı, pudralı ve sıcak yapısı var. Öd ağacı / odunsu notalar, çiçeksi notalar, reçineler, deri ve baharatımsı nüanslar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üstte safran, gül, ortada laden otu ve alt notada agar ( öd ) ağacı notaları açıklanmış.

Hugo Boss- Bottled Oud Saffron isimli parfüm, tatlı gül aromasıyla nokta vuruşu yaparak açılıyor. Bu, biraz da gül sularını andıran bir açılıştır. Bunu pudralı çiçeksi notalar ( baskın safran ve yasemin ) takip etmektedir. Orta katmanda tozlu ve biberli baharatımsı nüanslar ( safran, pembe biber ) var. Sonrasında yapay ve plastik biçimlerde deri, öd ağacı ve ağaç reçineleri ( laden reçinesi ) sahne alıyor. Son bölümde ise büyük oranda hayvansal misk algılanmakta.

Hugo Boss- Bottled Oud Saffron isimli parfümde tatlı gül notası hariç, diğer bütün katmanlarda giderek artan ivmeyle sıcaklık ve yapaylık / sentetiklik var. Zaten sadece başlangıçta tatlılık göreceğiz. Genelde tozlu, yağlı ve pudralı tonlamalar parfüme hakim olmuş. Deri, öd ağacı, reçineler ve misk aromaları hem sıcak hem yağlıdır. Bu açıklamalardan çıkacak sonuç : Parfümün tene dengeli ( üç- dört fıs ) sıkılması, yalnızca sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar gibi dönem ve zaman seçeneklerinde kullanılması gerektiğidir. Ayrıca dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde değerlendirilmelidir. Gül, safran ve öd ağacı aromaları baskındır ve bu yönüyle klasik Arap parfümleri geleneğini sürdürmektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene oturur. Öd ağacı, deri, reçineler ve misk vurgusuyls tene yapşır. Fark edilirliği ilk anda sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Çabuk terleyen yağlı tende sıcak, yapay ve yağlı yapısından dolayı gün boyu kuvvetli kalıcılık yapmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder