15 Şubat 2023 Çarşamba

Gucci- Memoire d'une Odeur EDP / 2019

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Gucci- Memoire d'une Odeur isimli parfümü değerlendiriyoruz. Turunçgiller, misk, çiçeksi notalar, odunsu notalar, acı badem, amber ve baharatlar barındırıyor. Tatlı, kremsi, pudramsı, yumuşak, ferah ve sıcak esintileri var. Çiçeksi- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- papatya, acı badem,

Orta- misk, Hint yasemini, yasemin,

Alt- sandal ağacı, sedir ağacı, vanilya.

Gucci- Memoire d'une Odeur isimli parfümün başlangıcında ve devamında yeşil kokan ferah aromalar var. Yeşil turunçgiller bergamot ve limon merkezlidir. Yeşil çiçeksi notalardan papatya baskındır. Neroliyi de sayabiliriz. Bunlara geri planda acı badem nüansı eşlik ediyor. Orta katmana tamamen geldiğimizde, tatlı baharatlar ( tarçın, kakule ) ve kremsi yasemin başta olmak üzere, pudramsı hanımeli gibi çiçeksi notalar var. Son bölüm silme kremsi aromalardan oluşuyor : Amber- odunsu notalar ( sandal ağacı )- misk. Odunsu- ambersi kokularla parfüm tenden ayrılıyor.

Gucci- Memoire d'une Odeur isimli parfümün açılış faslı şipre ve orta notaları da oryantal tarza göz kırpıyor. Yeşil aromalar ve baharatlı- çiçeksi aromalar kendi içinde harmanlanmış vaziyettedir ve sırasıyla devreye girer. Diğer aromalar da bunları takip ediyor. Gene de gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bu işlemden sonra, fark edilirlik bakımından tene yakın kalmayı tercih edecek ve dışarıya karşı pek esmeyecektir. Ne var ki, tene dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) sahibini rahatsız etmez. Çünkü orta katmandan itibaren sıcaklık ve tatlılık / kremsilik yükselmesine, hiç olmazsa tedbir almak gereklidir. Nota geçişleri başarılı verilmiş. İdeal sonbahar- kış, ılık ilkbahar, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Kapalı ortamlarda ( ev, ofis ) kullanma riskine pek girilmemelidir. Çabuk terleyen yağlı tende, kremsi ve pudralı vurgularla gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder