4 Ocak 2023 Çarşamba

Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic EDP / 2019


























Hugo Boss- Alman moda şirketidir. Şimdi Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, sıcak, yumuşak, koyu, sıcak, yapay ve bir miktar ferah esintileri var. Reçineler, öd ağacı, içkimsi notalar, vanilya ve birtakım yeşil bitkiler & çiçeksi notalar bu parfümü yönetmekte. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilmiş.

Üstte portakal çiçeği, ortada mür ağacı reçinesi ve alt notada agar ( öd ) ağacı aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic isimli parfüm, ferah ve aromatik yeşil kokan çiçeksi notalarla açılmakta. Tatlımsı portakal çiçeği, sardunya ve lavanta olabilecektir. Yalnız buraya bir şerh koyalım : Yeşil çiçekleri geri planda içkimsi notalar destekleyebilir. Viski ya da rom içkisi akılıma geliyor. Orta bölümde bariz sıcaklık var. Bunun ağaç reçineleri ( laden otu ) ve öd ağacından kaynaklandığını düşünüyorum. Son kısımda bu koku formu aynen devam ediyor. Farklı olarak biraz kremsi nüanslarda vanilya hissediliyor. Parfüm yarım saat içinde tamamen tene oturunca, kişniş ve mate yaprağı gibi ferah yeşil bitkiler olabilir.

Hugo Boss- Bottled Oud Aromatic- genelde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Portakal çiçeği, lavanta, aromatik otlar ve ağaç reçineleri bu dengeli tatlılığı temsil ediyor. Kapanışta ise öd ağacı ve vanilya, yapay vurgularla yüksek tatlılığa yol açmış. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tensel koku olmasıyla ilgilidir. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıya devreye girer. Son kısımdaki yapaylığa dikkat edilerek dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygün olur. Muhtemel Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasının etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu yeterli ve tatminkâr bir kalıcılık yapıyor. Ara sıra kendini hissettiriyor. Yeşil- bitkisel karakterdeki çiçekler ve aromatik otlar, parfümün daha sakin, mutedil ve hatta sucul özellikler taşıması sonucunu getirmiş. Böylece kullanım kolaylığı açısından nispeten işlevsel bir parfüm olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder