28 Kasım 2013 Perşembe

Van Cleef & Arpels Pour Homme






















Fransız parfüm, saat ve mücevher üreticisi Van Cleef & Arpels' in, deri grubuna dahil edilen; ancak odunsu- aromatik etkiler de taşıyan parfümü VC & A Pour Homme' u değerlendireceğim.

Odunsu- aromatik nüansların yanında baharatlar ve dünyevî notalar da parfümü şekillendiriyor.

Harmanı şöyle=

Üst- ardıç karpuzu, lavanta, yeşil notalar, fesleğen, kimyon, bergamot, mercanköşk, adaçayı, turunçgiller;

Orta- artemisia, karanfil, paçuli, süsen kökü, yasemin, karanfil, vetiver, sedir ağacı, gül, baharatlı notalar;

Alt- laden otu, deri, kehribar, misk, hindistancevizi, meşe yosunu, sandal ağacı.

Notalar katman olarak alınmakta. Tatlımsı, ekşi, buruk, tozlu... ne ararsanız, bütün koku hissiyatı var. Ben yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Buruk ve biraz keskin bir bergamot- lavanta ile açılır. Sonra aromatik otlar gelir. Çiçekler buna destek verir. Çiçek- ot karışımı var. Kapanışta da deri notası, yosun ve odunsu notalar var. Bu arada tozlu bir paçuli almaktayım.

Sabunsu karakterde bir parfümdür. Bu etki çiçek kaynaklı da olabilir. Ne var ki, deri notası baskınlaşıyor. Ve parfüm tene oturup kuruduktan sonra sabunsu deri niteliğini kazanıyor.

Açılış buruk ve keskin olmuş. Otlar biraz tatlılık vermekte. Tene oturunca sabunsu notalar var. Notaların hepsi alınmıyor. Genelde iç içe geçme var. Harmandaki nota fazlalığı karmaşa yaratıyor.

Dengeli sıkarsanız, her mevsim kullanma opsiyonunuz olabilir. Günlük kullanımda tazelemeye pek gerek olmayacağını düşünmekteyim. Davet, kokteyl, günlük yaşam vs. her ortama uyum sağlar. Tenimde kalıcılığı bir güne yakın oldu. Hafifçe esiyor.

Sabunsu deri temalı bir koku olmuş. Yalnız biraz eski ve tozlu bir sabunsu etki var.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 yorum:

  1. Öyle bir şey ki her şeyden mevcut içinde.Fakat hiçbirşey diğerinin üstüne çıkmıyor.Harmanına göre oldukça dengeli.Farkedilirlik ise ortalama üzerinde.Kalıcılık aynı şekilde.Çok detay içeriyor.Yapısını gayet beğenmiştim.Şişesi zarif duruyor.Bulunması biraz problem olabiliyor.Her zaman bulabileceğim ürün olsaydı sürekli kullanabilirim

    YanıtlaSil