1 Ocak 2013 Salı

Guerlain- Shalimar Eau de Cologne / 1925


 


























Fransız parfüm firması Guerlain' ın klasikleşmiş kadın parfümlerinden birini yazacağım. Piyasaya ilk çıktığı yıl 1925 olarak geçiyor. Sonra birçok formülasyon geçirmiş. Kolonya, parfüm tarzında üretimleri olmuş= Guerlain- Shalimar Eau de Cologne tarzını denedim.

Turunçgilli, baharatlı, odunsu notalı ve miskli bir parfüm olmuş. Oryantal- baharatlı sınıfa dahil edilmektedir.

Üst- bergamot, limon, mandalina, sedir ağacı;

Orta- iris, paçuli, yasemin, vetiver, gül;

Alt- deri, sandal ağacı, opoponaks, misk yağı, misk, vanilya, tütsü, balzam, benzoin.

Harmanı böyledir. Şipre nüanslı tozlu turunçgillerle 8 bergamot, limon ) açılır. Biraz da ağaçsılık mevcuttur ve bu, açılışa keskinlik verir. Pudralı ve yoğun çiçekler ( yasemin, gül, iris, menekşe ) sonra gelir. Buna hayvansal notalar katılır. Vanilya ve misk yağı etkilidir. Devamında tatlımsı baharatlar gelmektedir. Tatlı ve biraz pudralı vanilya, amber ve reçineyle son bulur.

Ayrıntılar= Başta tozlu turunçgil olarak bergamot ve limon var. Çiçeklerden yasemin ileri çıkmakta. Sonlarda biraz tütsülü tonlar vurgulanmış. Tozlu, pudralı, tatlı, şekerli aromalar bulunur. Kapanışta bir katmanlaşma var.

Koku aslında düz çizgide ilerliyor. Fazla değişmiyor. Sürprizi yok denebilir. Kuvvetli ve yoğun aromalar bulunmaktadır.

Koku düzlemini verelim= Başta turunçgiller, ortalarda çiçeksi notalar ve hayvansal notalar, tatlımsı baharatlar, sonda vanilya ve reçineli amber. Böyle grupladık, çünkü notalar arasında bir kaynaşma yok. Geçişler tek tek algılanıyor.

Derinlik ve konfor noktasını açıklayalım= Tatlı baharat- vanilya- reçineli amber- tütsü. Burada kalite, kalıcılık ve güzellik nüansları vardır. Lüks, zengin ve detaylı bir harman takdir ediliyor. Akışkan ve dengeli aromalar görülüyor.

Sonbahar- kış mevsimine uyar. Tende kalıcılığı 24 saati geçiyor. Fark edilir yönü ilk altı saatte etkilidir. Sonra tene biraz yağlı şekilde oturur.

Akşam vakti bu parfümü kullanabilirsiniz. Serin havalarda öğleden sonra da olur. Dengeli dozaj şarttır. Akşam davet ve kokteylleri için düşünülebilir. Oryantal ve baharatlı yapısından ötürü, ofis kullanımına uymaz.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder