22 Temmuz 2013 Pazartesi

Yves Saint Laurent- Rive Gauche Pour Femme EDT / 1971


























Yves Saint Laurent- Fransız moda firmasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Rive Gauche Pour Femme isimli parfümü konuşacağız. Buruk, ekşimsi, sabunsu, tozlu, pudralı, metalik ve ferah yapıdadır. Aldehitler, turunçgiller, çiçeksi notalar, sucul ve ozonlu notalar, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Çiçeksi- aldehidik grupta gösterilmiş.

Üst- aldehitler, hanımeli, yeşil notalar, şeftali, bergamot, limon,

Orta- manolya, iris, gardenya, yasemin, ylang ylang, vadi zambağı, gül, sardunya,

Alt- sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, vetiver, misk, meşe yosunu.

Yves Saint Laurent- Rive Gauche Pour Femme isimli parfümün başlangıcında metalik aldehitler ve ferah yeşil notalar / bitkiler karışımı bulunuyor. Bunu hemen tozlu ve buruk turunçgiller takip ediyor. Bergamot ve limon hissettim. Orta katmanda çiçeksi notaların hakimiyeti başlar. Çiçeksi notalardan uzun süre bahsedeceğiz. Çünkü bu katman hem parfümü domine etmekte hem de üç farklı koku formu göstermekte :

1- Yeşil kokan ferah çiçeksi notalar : Sucul ve ozonlu yapıda olmak kaydıyla gül, sardunya ve manolya olabilir.

2- Hafif sabunsu çiçeksi notalar : Ylang ylang, zambak ve iris gibi hafif baharatlı olmaya meyleden aromalardır.

3- Pudralı çiçeksi notalar : Hafif banyo sabunları gibi kokan çiçeklerin pudralı yapıya dönüşmüş halidir. Bunlar hanımeli, gardenya ve yasemin olarak sayılabilir ve makyaj malzemesi, ruj ve fondöten kokuları vermektedir.

Son bölümde odunsu notalar ve misk mevcuttur. Pudralı sandal ağacı ve yumuşak çimensi vetiver kapanışı yapar.

Yves Saint Laurent- Rive Gauche Pour Femme- gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene oturuyor. Pudralı tonlardaki çiçekler ve sandal ağacı ile tene yapışıyor ve ilerleyen dönemde tene yakın kalıyor. Aromalar çiçeksi harman, yeşil- turunçgiller ve odunsu notalar katmanları biçimindedir ve sırasıyla devreye girer. Hiç tatlılık barındırmaz. Pudralı, sabunsu ve tozlu esintiler yoğundur. Bundan ötürü tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Ancak herhangi bir yapaylık hissetmedim. Notalar dengeli ve uyumludur. Sadece pudralı yapısına dikkat etmelisiniz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülecektir. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı her daim yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki gün boyunca etkilidir. Bunda sabunsu- pudralı çiçeksi notalar ve sandal ağacı önemli rol oynar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder