9 Eylül 2013 Pazartesi

Paco Rabanne- Paco Rabanne Pour Homme EDT / 1973


 

























Paco Rabanne- Fransız parfüm markasıdır. Paco Rabanne- Paco Rabanne Pour Homme isimli parfümü konu olarak belirliyoruz. Aromatik otlar, turunçgiller, erkeksi çiçekler ve odunsu notalar genel biçimlenmede önemlidir. Tozlu, sabunsu, buruk ve bir miktar tatlı rayihalar sunuyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösteriliyor.

Önemi= Paco Rabanne- Paco Rabanne Pour Homme isimli parfüm aromatik- fujer parfümlerinin en erken örneklerinden biri olarak lanse ediliyor. Hakkında, traş kremi / köpüğü, sabun, yeşil kokan aromatik otlar gibi benzetmeler yapılıyor.

Üst- biberiye, adaçayı, gül ağacı, defne,

Orta- tonka fasülyesi, lavanta, sardunya,

Alt- bal, amber, misk, meşe yosunu.

Paco Rabanne- Paco Rabanne Pour Homme- tozlu, buruk ve bir miktar ekşimsi bergamot, limon, çam esintileri ve aromatik otlarla açılmakta. Adaçayı ve çam esintileri ( ardıç meyvesi ) ve bergamot baskındır. Sardunya ve lavanta gibi maskülen çiçekler orta katmanda önemlidir. Yeşil kokan çiçeksi notalar ve bitkiler gibi koku vermekte. Bu bölüm sabunsu etkiler vermekte. Kapanışta, ilk önce tatlılığın arttığını belirtelim. Vanilya ve balımsı hissiyat bunda etkilidir. Yumuşak bir misk ve meşe yosunu tahmin etmekteyiz. Yumuşak odunsu notalar paçuli merkezli olacaktır. Hayvansal deri notası da hissedilmekte.

Paco Rabanne- Paco Rabanne Pour Homme ile ilgili bazı teknik detaylar verelim=

Kaliteli, doğal ve enerjik aromatik otlar ve eski / nostaljik kokan turunçgiller beğenilmekte.

Son bölümde tatlılığı arttıran baskın vanilya ve bal aromasını beğenmemekteyiz.

Hayvansal deri notası, sıcakta, yaz mevsiminde tende çok kötü ve yapay bir kokuya sebep olmakta.

Erkeksi çiçekler ve yeşil kokan otlar, klasik fujer geleneğinin kalitesini vurgulamakta.

Paco Rabanne- Pour Homme- maskülen, centilmen ve sert bir kokudur. Deri- vanilya ikilisinden dolayı, dengeli sıkılması gereklidir. Sonbahar- kış mevsimine, akşam saatlerine ve soğuk havalara uygundur. Açık havada düzenlenen davet, kokteyl ve gece gezmelerinde kullanabilirsiniz.

Fark edilirliği ilk anda güçlüdür, sonra tene yavaşça oturmakta. Akışkanlık yavaş olmakta. Aromalar katman halinde yapılanmıştır. Bu katmanlar içinde, saydığımız bazı notalar ( begamot, adaçayı- çam, vanilya, deri vs. ) parfümü yönetmektedir. Orta katmana değin, bir uyum ve sentez görülmektedir. Sonra bu durum, aşırı tatlılıkla son kısımda tersine dönmektedir. Kalıcılık başarılı değerlere ulaşmakta. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcılık sağlamakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder