19 Aralık 2013 Perşembe

Chanel- Chanel Pour Monsieur EDT / 1955




Chanel- Fransız moda markasıdır. Bugün Chanel- Chanel Pour Monsieur isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlımsı, tozlu, hafif sabunsu, sıcak, yumuşak ve ferah bir harmanı var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve meşe yosunu gibi koku içeriklerine sahiptir. Şipre grubunda gösteriliyor.

Üst= Şakayık, mine çiçeği, portakal çiçeği, turunç yaprağı yağı, limon,

Orta= Kişniş, zencefil, fesleğen, kakule,

Alt= Meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Chanel- Chanel Pour Monsieur isimli parfüm, tozlu, buruk ve bir miktar asitli turunçgillerle başlamakta. Bergamot ve limon algılanıyor. Devamında erkeksi çiçekler geliyor. Bu çiçeksi notalar önce hafif sabunsu, sonra da yeşil kokan ferah bir yapı göstermekte. Sabunsu karakterde karanfil olabilir. Portakal çiçeği ve neroli gibi yeşil çiçekler tahmin ediliyor. Parfümün hızlı akışkanlıkla tene yakın kalması ile birlikte, yeşil çiçeklerin de, başlangıçtaki turunçgiller ile kaynaşarak turunçgilli çiçekler gibi koktuğunu anlayacağız. Orta katmanın diğer bir koku unsuru da, zencefil- kakule merkezli tatlı ve yumuşak baharatlardır. Kapanışa doğru gene yeşil koku formu var : Meşe yosunu ve vetiver buna örnek verilebilir. Sıcak tütsüler ve yumuşak sedir ağacı gibi odunsu notalarla tenden ayrılıyor.

Chanel- Chanel Pour Monsieur- aslında kaliteli limon kolonyasının içine yeşil- bitkisel çiçekler ve meşe yosunu doldurulmuş gibi kokuyor. Özellikle orta katmandan itibaren yeşil koku karakteri geçerlidir. Klasik meşe yosunu notası da uzun süre tende kalıyor ve parfümün orijinal koku imzası oluyor. Aromalar turunçgiller, yeşil koku harmanı, baharatlar ve odunsu katman olarak sırasıyla kendini göstermekte. Dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve her katmanda sakin ve dingin bir hava mevcuttur.

Chanel- Chanel Pour Monsieur- günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Beyefendi ve centilmen koku tarzıyla beğenilecektir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder