1 Ocak 2013 Salı

Yves Saint Laurent- Yves Saint Laurent Pour Homme EDT / 1971


























Yves Saint Laurent, Fransız moda markasıdır. Bu markanın; Christian Dior Eau Sauvage tarzındaki parfümü Yves Saint Laurent- Pour Homme değourerlendirme konumuz olarak seçilmiştir.

Yves Saint Laurent- Pour Homme, aromatik otlar, yumuşak ve tatlı baharatlar, odunsu notalar, turunçgilller ve bitkisel rayihalar ile biçimlenir. Aromatik- odunsu grupta yer alır.

Üst= Lavanta, limon mine çiçeği, turunç yaprağı yağı, bergamot, limon,

Orta= Biberiye, karanfil, adaçayı, gül ağacı, sardunya, mercanköşk,

Alt= Sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, paçuli, misk, vetiver, sedir ağacı.

Yves Saint Laurent- Pour Homme, çok kaliteli, temiz ve dinamik bir limon kolonyası tandansı ile başlamakta. Açılışta limon- bergamot esintileri, tozlu ve keskin bir adaçayı, kekik, fesleğen ve lavanta algılanıyor. Turunçgil ve aromatik otlar klasik şipre- fujer notaları işaret etmekte.

İkinci aşamada keskin bergamot ve bu defa biraz tatlanmış bir lavanta tene yerleşmekte ve güzel ve kaliteli bir koku karakterine yol açmaktadır. Aromatik otlar ise, başlangıçtaki kadar etkin değildir. Bu defa sahneye tatlı ve yumuşak baharatlar çıkmakta= Zencefil, karanfil ve biberli tonlamalar burnuma geldi. Özellikle baharatlar ile birleşen aromatik otlar karışımı, bende şifalı otlar düşüncesine yol açtı. Kapanış faslında da yumuşak ve kremsi olmak üzere sandal ağacı, paçuli, vetiver ve sedir ağacı gibi vurgular yer almaktadır. Odunsu bazlar son bölümü domine eder.

Sakin, dengeli ve uyumlu notalar, gayet hızlı bir akışkanlık, aynı zamanda da dengeli bir tatlılık görülmektedir. Rahatsız edici şeyler yoktur. Günlük kullanımda tazelenebilir.

Koku düzleminde bergamot ve aromatik otlar, lavanta, baharat tonları, sandal ağacı ve genelde odunsu notalar sıralamaya konulabilir. Özellikle son kısımda odunsu notaların harmanlanması ile kompakt bir düzen sağlanmıştır.

Derinlik ve konfor noktasında adaçayı- kekik tarzında tozlu ve kuru otlar, zencefil merkezli hafif biberli baharatlar beğenimizi kazanıyor. Buna ikinci dereceden yumuşak sandal ağacı da katılabilir. Bu bölüm, parfümün kalıcılık, fark edilirlik, lüks ve kuvvet gibi değerlerini meydana getiriyor.

Her sosyal ortamda kullanılır. Her mevsime ve günün her saatine uyum sağlar. Koleksiyonunuzda bulunması gereken klasiklerden biridir. Harman ve aurasında bir kibarlık, zarafet ve olgunluk vardır. Dozaj konusunda özgürsünüz. Günün üçte birinde teninizde hafifçe eser. Baharatlar ile tene oturur. İlk anda yüksek bir fark edilirlik söz konusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder