16 Aralık 2013 Pazartesi

Robert Piguet- Bandit EDP / 1944




























Robert Piguet- Fransız moda şirketidir. Robert Piguet- Bandit ( Haydut ) isimli parfümü inceliyoruz. Odunsu notalar, erkeksi çiçekler, hayvansal notalar ve aromatik otlarla şekillenir. Tozlu, keskin, dumansı, sert ve buruk bir hissiyat var. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmekte. Kadın parfümü olarak lanse edilmesine rağmen, erkekler de kullanabilir.

Üst- aldehitler, portakal, artemisia, gardenya, kasnı otu sakızı, portakal çiçeği, ylang ylang bergamot,

Orta- karanfil, menekşe kökü, yasemin, gül,

Alt- deri, amber, paçuli, misk, hindistancevizi, civet yağı, meşe yosunu, vetiver, mür yağı.

Turunçgiller & aromatik otlar= Robert Piguet- Bandit parfümünün açılışında bu notalar bulunmakta. Tozlu, buruk, keskin yapılanma var. Lavanta, fesleğen ve artemisia baskındır. Begamot ve portakal buna destek veriyor.

Erkeksi- yeşil çiçekler= Şipre tarzını yansıtan karanfil, menekşe ve iris burada önemlidir. Tozlu, buruk ve ekşimsi yapı sürmektedir. Çam kozalağı benzeri kokular algılanmaktadır.

Meşe yosunu, deri ve odunsu notalar= Bu klasik notalarla sona gelinir. Tozlu deri ve meşe yosunu baskındır. Odunsu notalardan vetiver ve paçuli de tozlu- topraksı yapısıyla dikkat çeker. Civet ( misk yağı ) nedeniyle belirgin bir hayvansallık da var. Son bölüm, özellikle erkek kullanımına yakın duruyor.

Robert Piguet- Bandit- sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar için uygundur. Günlük kullanıma ve genel beğeniye uymaz. Hayvansal, şipre, keskin ve tozlu aromalardan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kalıcılığı bir günü geçiyor. Yavaş bir akışkanlık gösteriyor. Ama tene yerleşince de, gayet yapışkan ( misk yağı- deri ) olmakta.

Robert Piguet- Bandit- neredeyse hiç tatlılık barındırmaz. Aromalar katman halinde yapılanmıştır. Her biri sırası geldikçe görevini yapıyor. Aslında bir şipre parfüm için, uyumlu notaları var. Hayvansal, kirli ve tozlu biçimler özel bir tercihin ürünüdir. Aromatik otlar, turunçgiller ve erkeksi- yeşil çiçeklerin eski, olgun ve ferah bir yapısı var.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder