13 Temmuz 2013 Cumartesi

Aramis- Devin Eau De Cologne / 1977


























Aramis- ABD kökenli kolonya ve parfüm üreticisidir. Bugün, Aramis- Devin isimli parfümü yorumlayacağım. Narenciye esintileri, aromatik bitkiler, çiçeksi notalar, biberli baharatlar, odunsu notalar ve deri aromaları var. Sıcak, tozlu, buruk, sabunsu, ekşimsi, tatlımsı ve kuru nüanslar veriyor. Şipre grubunda gösterilmekte.

Üst- aldehitler, portakal, artemisia ( yavşan otu ), lavanta, kasnı otu sakızı, bergamot, limon,

Orta- karanfil, tarçın, yasemin, kimyon, çam ağacı iğneleri,

Alt- laden otu, deri, amber, paçuli, misk, meşe yosunu, sedir ağacı.

Aramis- Devin isimli parfümdeki koku nüanslarına kısaca değinelim :

Tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller ve yeşil kokan lavanta açılışı yapıyor. Klasik olarak bergamot ve limon baskındır.

Sabunsu ve buruk aromatik otlar ve çam esintileri bunu takip etmektedir. Adaçayı, fesleğen ve artemisia gibi kuru otların gerisinde çam ağacı / kozalağı kokuları var.



Devamında erkeksi yeşil çiçekler ve tatlımsı- biberli baharatlar var. Karanfil ve yasemin ferah etkiler yapıyor. Sonrasında tarçın ve kimyon ile sıcaklık artıyor.

Kuru haldeki deri ve odunsu notalar ( paçuli ), meşe yosunu ve yumuşak amber ile sona geliniyor.

Aramis- Devin- böylece aromaların katman halinde, sırasıyla algılandığı bir parfüm olmuş. Aslında klasik bir fujer parfüm için gayet uyumlu notalar veriyor. Özellikle orta bölümdeki yeşil çiçekler ve ferah tatlımsı baharatlar, ten ve burun algısında enerjik ve rahatlatıcı etkiler yapıyor. Bu sayede kullanımı biraz daha kolaylaşıyor. Ancak öncesinde, aromatik otların sabunsu yapısından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Yani dikkatli ve kararında kullanılırsa, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyabilecek sevimli bir yapısı var. Sonbahar- kış mevsimi, akşam saatleri ve soğuk havalar için idealdir. Yavaş bir akışkanlıkla tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı ten söz konusu olduğunda, gün boyu kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği ilk anda saldırgandır. Sonra yumuşayıp sakinleşir ve tensel koku haline gelir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Çok şık ve klas bir parfüm. EDC formunda olmasına rağmen gayet tatmin edici kalıcılık ve fark edilirlik değerleri. Aramis grubunda Classic, 900 Herbal, Tuscany kullandıklarımdan ve bence en çekici kokusu olanlardan biri ve takım elbiseye iyi yakışacağını düşündüğüm bir özellikte. Kokusu kullanmadıkça kendini özleten özellikte. Çok bağıran bir koku değil ancak kalıcılık vs gayet yeterli. Çıkış tarihi eski olmasına rağmen günümüz için kullanılabilirlik olarak gayet uygun bir koku benim tenimde meşe yosunu, laden, tarçın notaları daha baskın oldu.

    YanıtlaSil