10 Mart 2013 Pazar

Guerlain- Habit Rouge EDT / 1965


























Yeniden yorum...

Guerlain markası 1828 yılında kuruldu. Bu Fransız parfümevinin kurucusu Pierre - François Pascal Guerlain' dır. Guerlain- Habit Rouge- bazı kaynaklarda tarihteki ilk oryantal erkek parfümü olarak geçiyor.

Turunçgiller, tatlı baharatlar, odunsu notalar ve amber ile şekilleniyor. Tatlı, kremsi, pudralı ve tozlu esintiler veriyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- mandalina, defne, fesleğen, bergamot, gül ağacı, limon, misket limonu, mandalina, kırmızı biber,

Orta- karanfil, sandal ağacı, paçuli, tarçın, yasemin, sedir ağacı, gül,

Alt- laden ağacı, deri, amber, benzoin, meşe yosunu, vanilya.

Bu parfümü Jean- Paul Guerlain tasarlamış.

Guerlain- Habit Rouge- şöyle değerlendirilecektir...

Narenciye katmanı ve aromatik otlar açılışı yapar. Limon, mandalina, adaçayı ve fesleğen hissedilir. Ferah ve temiz açılış olmuş. Biraz tozlu ve buruk kokmakta.



Sonrasında yapay ve zorlama aromalar var. Ayrıca, bu kısım kadın parfümlerini andıracak şekilde makyaj malzemesi kokuları veriyor. Baharat ve çiçek katmanı var...

Baharatlar tatlımsı olmuş. Tarçın ve zencefil olabilir. Orta katmanda daha baskındır.

Çiçekler pudralı, sabunsu ve tozlu olmuş. Yasemin, karanfil ve lavanta olabilir.

Guerlain- Habit Rouge- son kısımda tatlılığını yükseltiyor. Şekerli tatlılık var. Pudralı vanilya var. Meşe yosunu var. Sırasıyla bunları hissediyoruz. Hayvansal ve yoğun deri ve amber notalarıyla kapanmakta.

Tatlılık baharatlarla nispeten dengeliydi. Son kısımda vanilyayla aşırıya kaçmış. Çiçekler, baharatları baskılarcasına yoğunlaşıyor ve yapaylık derecesine varıyor. Akışkanlık yavaştır. Bu durum, hiç olmazsa, yapay ve zorlama aromaların sizi daha az rahatsız etmesi demektir.

Guerlain- Habit Roüge- günün büyük bölümünde, kalıcılık bakımından etkilidir. Yoğun ve güçlü fark edilirlik verir. İdeal sonbahar- kış mevsimi kokusudur. Orta yaşa yaklaşan erkekler kullanabilir. Aşırı sıcakta sıkılmaz. Tene dengeli biçimde uygulanması gerekir. Çiçekler ve hayvansal notalar rahatsız edebilir. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Biraz sert ve köşeli harmanından dolayı tecrübeli kullanıcılara daha uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder