25 Mayıs 2013 Cumartesi

Chanel- No. 5 Parfum / 1921



 


























Chanel- Fransız moda markasıdır. Ünlü kadın kokusu Chanel No. 5' i tanıtıyoruz. Klasikleşmiş bir parfümdür ve çok popülerdir. 1921 yılından beri üretilmektedir. Çiçek temalıdır. Pudralı, yoğun ve sonlarda hayvansal bir kokusu vardır. Keskin ve sabunsu hissiyat da vardır. Çiçeksi grupta gösteriliyor. Çiçek, odunsu notalar, hayvansal misk gibi katmanları mevcuttur.

Üst- aldehitler, portakal çiçeği, ylang ylang yağı, bergamot, limon.

Orta- iris, süsen kökü, yasemin, zambak, gül.

Alt- amber, sandal ağacı, paçuli, misk, misk yağı, vanilya, meşe yosunu, vetiver.

Birbirine benzer çok nota var ve bu nedenle kokusu pek değişmiyor, düz çizgide ilerliyor. Son kısımda erkek parfümü özellikleri göstermekte. Geneli ise kadın parfümü tarzını sürdürüyor. Parfüm tarzında olduğundan, biraz daha kalıcı ve güçlü rayihalar bulunur.

Sentetik etkiler ve çiçekler açılışta egemendir. Sonra çiçeksi notalar sürer= Gül, zambak, yasemin fark edilmekte. Buraya kadar olan kısım yoğun, güçlü, sabunsu, yapay, pudralı ve keskin aromalar verir.

Son bölümde ise vanilya, yosun, hayvansal misk, odunsu akorlar ( vetiver ) ile şekillenmektedir. Burayı da yorumlayalım= Erkeksi bir biçimlenme var. Eski ve tozlu kokuyor. Yoğun ve kuvvetli tonlar var. Kadın kullanımından ziyade, erkek kullanımına yakın nüanslar veriyor.

Sonbahar- kış kokusu olabilir. Günlük kullanıma yöneliktir. Aromalar çok kararsız ( keskin, yoğun, tozlu, pudralı vs. ) olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Ve akşam- gece kullanımına uyar. Davet, kokteyl gibi organizasyonlar için düşünülebilir. Tende güçlü kalıcılık ve fark edilirlik yapar. Bir güne yakın, kuvvetli esintiler yapar. Genelde pürüzsüz ve temiz notaları vardır. Dengeli bir tatlılık da var. Ancak, özellikle kapanış bölümüne dikkat edilmelidir. Akışkanlık gayet iyi olmakta. Tene yakın duran bir yapısı da mevcuttur. Bütün kadınların istisnasız beğeneceği bir parfümdür.

Koku - 4 Kalıcılık - 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder