10 Kasım 2013 Pazar

Aramis- Aramis 900 Eau De Cologne / 1973


























Aramis- ABD kökenli parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün, Aramis- Aramis 900 isimli parfümü inceleyeceğiz. Sıcak, tozlu, pudralı, kuru, ekşimsi ve buruk esintiler baskındır. Tatlımsı, sabunsu ve metalik hissiyat da zaman zaman etkili oluyor. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve meşe yosunu aromaları veriyor. Odunsu- şipre kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kişniş, yeşil notalar, bergamot, gül ağacı, limon,

Orta- karanfil, iris kökü, yasemin, vadi zambağı, gül, sardunya,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, misk yağı, meşe yosunu, vetiver.

Aramis- Aramis 900 isimli parfümde, tozlu, buruk ve ekşimsi turunçgiller ve aromatik otlar açılışı domine ediyor. Bergamot, limon, artemisia, kişniş ve fesleğen seçilmekte. Sonrasında aromatik otlar biraz daha yeşil ve ferah hale geliyor. Orta bölümde tamamen çiçeksi notaların egemenliği söz konusudur. Erkeksi tarzdaki bu çiçekler önce pudramsı ve sabunsu ( iris, kediotu ) ve sonra da yeşil / bitkisel ( sardunya, yasemin ) formundadır. Tene yerleşme döneminde, kimyon ve tarçın gibi tatlı- biberli baharatlar hissettim. Parfümün son bölümünde tatlılık yükseliyor. Tatlı sandal ağacı ve meşe yosunu bunda etkilidir. Kuru paçuli de kapanışta yer almakta. Odunsu notalar kapanışı yönetmekte.

Aramis- Aramis 900- özellikle tozlu, buruk ve pudralı notalar ile yeşil ve ferah notaların tende yer değiştirmesi gibi ilginç bir uygulamaya sahne oluyor. Akışkanlık bu nedenle gayet yavaştır. Tene oturması iki saati buluyor. Koku nüanslarındaki gel- gitlere rağmen uyumlu aromalar var. Orta bölümde çiçeksi harman etkilidir. Diğer notalar ise katman halindedir. Son bölüm hariç, pek tatlılık yok. Fark edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra yumuşayıp tene yakın kalır.

Pudralı, tozlu ve sıcak aromalar nedeniyle : Yağlı ve çabuk terleyen tende gün boyu kalıcı olmayı başarıyor. Dengeli sıkılmalıdır ( üç- dört fıs ) yeter. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara pek uymaz. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur, Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde tercih edilmelidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Edc formunda olmasına rağmen son derece kalıcı ve fark edilirliği yüksek Aramis 900 Herbal. Bana enteresan geldi. Aramis parfümlerden denediklerim içinde kötü çıkan görmedim şu ana kadar zaten. Gerçekten bitkisel bir parfüm adı gibi. 1970-80'lerin tarzını beğenenlerin muhakkak denemesi gereken ürünlerden.

    YanıtlaSil