23 Şubat 2014 Pazar

Clinique- Aromatics Elixir Parfum Spray / 1971




























ABD kozmetik firması Clinique' in bayan parfümlerinden Clinique- Aromatics Elixir ( el- İksir ), bugünkü konumuzdur. Mumsu ve merhemsi bir yapısı var. Sıcak, güçlü, yoğun, baskın ve egzotik rayihalar salıyor. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmekte.

Clinique Aromatics Elixir, baharat, odunsu notalar, koyu ve pudralı çiçekler, otlar ve hayvansal notalar ile biçimlenmiş. Erkek kullanımına yakın olan kısmına da değineceğiz.

Üst- aldehitler, kişniş, sarı papatya, adaçayı, limon mine çiçeği, bergamot, gül ağacı, sardunya;

Orta- karanfil, sümbülteber, portakal çiçeği, süsen kökü, yasemin, ylang ylang, gül;

Alt- sandal ağacı, paçuli, misk, meşe yosunu, vetiver, tütsü.

Harman gayet zengin, derin ve detaylıdır. Clinique Aromatics Elixir, tozlu, buruk ve keskin aromatik otlar ve baharatlı çiçek vurgularla başlangıç yapmakta= Adaçayı, fesleğen, lavanta, karanfil, sardunya ve menekşe tarzında bir karışım meydana gelmekte. Devamında çok az miktarda narenciye esintileri fark ettim. Parfüm tene çabuk oturuyor ve yerleşiyor. Bundan sonra aromatik otlara keskin baharatlar katılıyor. Tozlu ve buruk çiçeksi notalara sandal ağacı, hayvansal misk ve deri akorları destek vermekte. Kapanışta da amber, paçuli ve misk yer almakta. Yani orta ve alt katman iç içe geçmiş gibidir. Bu kısa girişi aşağıda detaylandıralım...




Clinique Aromatics Elixir, bir harman- karıştırma- sentez sunuyor... Şöyle ki,

* Pudralı ve baharatlı çiçeksi notalar büyük ölçüde kadın kullanımına izin veriyor. Bir dereceye kadar, yumuşak tütsüler de bu minvalde ele alınabilir.

* Keskin ve kuru otlar, baharat vurguları ve hayvansal misk- sandal ağacı ise erkek kullanımına yönelik olmakta.

* Çiçeksi notalar ilginç bir yapılanma gösteriyor= Parfüm teninize zamk gibi yerleştikten sonra sümbülteber- menekşe- yasemin gibi kadifemsi- pudralı kadınsı çiçekler var... Karanfil- sardunya gibi pudralı- baharatlı erkeksi çiçekler var... Bu anlamda benzersiz bir kombinasyon...

* Mumsu ve merhemsi yapıdan başta söz ettik... Buna neden olan şey, kuru otların, baharatlı çiçeklerin ve tütsü- hayvansal misk notalarının karıştırılması mıdır ? Belki...




Koku düzleminde aromatik otlar & baharatlı çiçekler, baharatlar, pudralı çiçekler, hayvansal misk, odunsu notalar, deri ve amber görülmekte. Notalar harman halindedir. Baharatlar ve çiçekler kütlesel olarak algılanır. Sert ve koyu aromalar var. Neredeyse hiç tatlılık yok.

Derinlik ve konfor çizgisinde aromatik otlar, baharatlı çiçekler, odunsu notalar ve sandal ağacı bulunmakta. Bu aromalarda kalite, kalıcılık, güzellik ve yüksek beğeni düzeyi vardır. Burnunuz baharatlı ve pudralı çiçeklere, yoğun odunsu notalara alışkınsa, zaten bu parfümün harmanını beğenirsiniz. Çünkü günlük parfüm kullanıcısına ağır ve tahammül edilmez gelen rayihaları vardır.

Bir de şu var= Çiçekler başlangıçta, bence erkeksi haldeyken, sonrasında kadınsı biçimlere tahvil ediyor.

Clinique Aromatics Elixir sonbahar- kış dönemine, akşam ve soğuk havalara uygundur. Yoğun, kuvvetli ve yırtıcı aromaları olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılmaz. Kapalı alanlarda dikkatli dozaj verilmelidir. Dış mekânda gerçekleşen davet ve kokteyllerde kullanılır. Kalıcı ve fark edilir bir kokusu var. Beyaz ve çabuk terleyen tende kalıcılığı istisnasız üç günü geçmekte. Teninizi yıkasanız bile kokusu keskince hissediliyor. Değerli ve koku karakteri açısından pahalı bir parfümdür. Konspt ve koleksiyonluk bir kokudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder