28 Ekim 2013 Pazartesi

Chanel- No. 19 EDT / 1970



























Chanel- Fransız moda markasıdır. Bu markanın klasik bayan kokusu haline gelen Chanel- No. 19 isimli parfüm değerlendiriliyor. Tatlı, tozlu, sabunsu, yumuşak ve ferah esintilerle belirleniyor. Narenciye vurgusu, odunsu notalar, aromatik otlar, yeşil bitkiler ve çiçekler bu parfümü şekillendirmekte. Çiçeksi- yeşil grupta gösteriliyor.

Üst- kasnı otu sakızı, sümbül, portakal çiçeği, bergamot,

Orta- iris, süsen kökü, yasemin, ylang ylang, zambak, gül, nergis,

Alt- deri, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Chanel- No. 19 isimli parfüm, koku grupları bakımından yorumlanacaktır=

Sabunsu çiçekler ve buruk turunçgiller= Açılışta çiçekler yoğundur. Turunçgiller buna destek verir. Sümbülteber, iris ve zambak gibi çiçekler hafifçe pudralı ve kadınsıdır. Limon ve bergamot gibi tozlu ve buruk turunçgiller geri plandadır.

Yeşil erkeksi çiçekler ve aromatik otlar= Orta bölümde, çiçeksi notalarda bir karakter değişimi yaşanıyor= Yeşil çiçekler... Aslında çiçekler ve aromatik otlar yeşil- ferah karakteriyle bir karışım ve bütünlük meydana getiriyor. Gene çiçekler baskındır. Portakal çiçeği, leylak ve menekşe tahminleri yapılmakta. Yeşil çay ve kişniş olabilir.

Limonlu meşe yosunu ve odunsu notalar= Son bölümde yeşil kokan ferah vetiver teması, limonla birlikte veriliyor. Buna yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) katılacaktır.

Chanel- No. 19 isimli parfüm, şu iki karakteristik özelliği önümüze koymakta=

1- Bütün notalar ferah, doğal, canlı, enerjik, temiz ve rafine yapıdadır. Hatta başlangıçta hafifçe pudralı olan çiçekler bile rahatsız etmiyor.

2- Orta katmandan itibaren, neredeyse bütünüyle yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçekler, aromatik bitkiler ve limonlu meşe yosunu ile çok kaliteli klasik şipre kolonyası tarzını yansıtmaktadır ve asıl önemi buradan gelmektedir.

Chanel- No. 19- genelde dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar vermekte. Orta bölümden başlayarak, notalar harmanlanmış ve iç içe geçmiştir. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Kalıcılık, elbette kaliteli kolonya performansını düşündürüyor ve gün içinde tazeleme yapmaya imkân sunuyor. Çiçeklerin pudralı & yeşil yapısı, unisex kullanıma opsiyon tanıyor. Sosyal ortamlar ve dört mevsim için kullanıma uygundur. Tene yerleşip kuruduktan sonra, çok güzel odunsu vetiver kokusu alınmaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder