4 Aralık 2013 Çarşamba

Robert Piguet- Fracas EDP / 1947



























Robert Piguet- Fransız moda markasıdır. Robert Piguet- Fracas isimli parfümü konu seçtim. Sümbülteber temalı olarak tasarlanmış. Kadın parfümü olarak dizayn edilmiş. Çiçekler, bir miktar aromatik bitkiler ve sandal ağacı vurgularıyla biçimleniyor. Sabunsu, yumuşak, biraz tozlu ve hayvansal aromalar var. Çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- portakal çiçeği, mandalina, yeşil yapraklar, leylak, 

Orta- kişniş, karanfil, sümbülteber, menekşe kökü, gül, sardunya, osmanthus, yasemin, zambak, beyaz iris, gül, nergis, gardenya,

Alt- sandal ağacı, amber, misk, meşe yosunu, sedir ağacı, vetiver.

Robert Piguet- Fracas değerlendirmesi=

Sabunsu çiçekler ve geri planda bir miktar aromatik otlar, başlangıcı yapıyor. Leylak, menekşe ve yasemin gibi hafi sabunsu çiçekler var. Kişniş olabilir. Orta kısımda beyaz çiçekler görülür. Buna sümbülteber katılır ve ana tema olarak baskınlaşır. Sümbülteber ve iris, sabunsu çiçekler olarak etkili oluyor. Sabunsu çiçek- yumuşak çiçek harmanı takdir edilir. Kapanışta da hayvansal esintiler var. Bu bağlamda sandal ağacı akla gelebilir. Koku karakteri çok değişmez. Yoğun ve güçlü sabunsu kokular eşliğinde ilerler. Uyumlu ve dengeli notalar var. Aromalar hızlı bir akışkanlıkla tene oturuyor. Çok sürprizi yok.

Robert Piguet- Fracas- günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Her mevsime uyan bir yapısı var. Tene özgürce dozajlanabilir. Doğal, ferah ve enerjik kokusuyla beğeniliyor. Kalıcılık ve fark edilirlik de kaliteli bir kolonya performansının biraz üzerindedir. Bunda yoğun sabunsu çiçeklerin rolünü belirtmeliyiz.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder