16 Şubat 2013 Cumartesi

Hermes- Eau d'Orange Verte EDC / 1979





















Hermes- Fransız moda markasıdır. Hermes- Eau d'Orange Verte isimli kokuyu değerlendireceğiz.

Hermes- Eau d'Orange Verte- 1979, 1997 ve 2009 yıllarında çeşitli defalar yeniden formüle edilmiş. Biz Eau de Cologne versiyonunu konu seçtik. Sonraki yıllarda genellikle küçük isim değişiklikleriyle Eau de Toilette konsantrasyonu ile üretilmiş. İsmi Yeşil Turunçgilin Suyu anlamına gelmekte. Kalıcılık ve fark edilirlik değerleri elbette yüksek olmamış. Bu, bilinçli bir seçimdir. Gün içinde tazelenebilir. Turunçgiller, aromatik otlar, yosun ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, yumuşak, tozlu ve keskin yapısı vardır. Çiçeksi- yeşil grubunda gösteriliyor. Tasarımcısı François Caron olarak geçiyor.

Üst- limon, mandalina, portakal çiçeği, bergamot, kuş üzümü, nane, defne,

Orta- papaya, mango, yasemin,

Alt- meşe yosunu, paçuli.

Hermes- Eau d'Orange Verte- tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller ve aromatik otlarla açılıyor. Canlı, enerjik ve keskin limon ve bergamot aromaları algılanır. Nane, adaçayı ve fesleğen gibi aromatik otlar buna destek verir. Sonrasında tozlu ve eski turunçgillerle tene yerleşme başlar. Bergamot ve portakal baskınlaşır. Çok hafifçe, yumuşak çiçekler ikinci plandadır. Yasemin, mimoza ve kır çiçekleri tahminlerini yapmaktayız. Son kısımda meşe yosunu ağırlıktadır. Buna tozlu ama ferah odunsu notalar ( paçuli ) katılır.

Hermes- Eau d'Orange Verte- günlük kullanıma, genel beğeniye ve sosyal ortamlara uygun, doğal bir limon kolonyası esitileri veriyor. Dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Yaz mevsimine uyar. Tene yakın durur. Tozlu, buruk ve ekşimsi kokan aromatik otlar ve turunçgiller; eski parfümlerin şipre geleneğine gönderme yapıyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder