16 Ekim 2013 Çarşamba

Guy Laroche- Drakkar Noir EDT / 1982




























Guy Laroche, Fransız hazır giyim moda markasıdır. Kurucusu ile aynı ismi taşıyor. 1957 yılında ilik mağazası Paris' te açılır. İlk hazır giyim koleksiyonu 1961 yılındadır.

Guy Laroche Drakkar Noir; aromatik- fujer sınıfına dahil edilmiş. Odunsu notalar, baharatlar ve turunçgiller nota olarak hissediliyor.

Üst- biberiye, artemisia, lavanta, fesleğen, limon mine çiçeği, bergamot, limon, nane;

Orta- kişniş, karanfil, tarçın, ardıç meyvesi, yasemin, melek otu, pelinotu;

Alt- deri, sandal ağacı, köknar, kehribar, paçuli, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı, çam iğneleri, reçineler.

Harman çok kompleks, dolgun ve rafinedir. Genelde Polo Klasik ve Azzaro Pour Homme esintileri var.

Açılışta biberiye ve lavanta; aromatik olarak kendini gösteriyor. Şifalı ot benzeri bir başlangıcı var. Bitkisel rayihalar da zaten parfümün genelinde takdir edilmekte. Aromatik otlar ve turunçgiller ( limon, bergamot ) karışımlı bu açılış eski, tozlu ve kirli yapılmakta. Günümüzün parfüm trendlerine uymuyor. Çoğu kişi beğenmez. Ama ben beğendim.

Orta notalar Ralph Lauren- Polo Klasik parfümünü hatırlatan tarzda, çam esintileri ve aromatik otlarla yoğrulmuş. Parfüm bir aromatik ot harmanı halindedir. Biraz da tatlı baharatlar ( tarçın, kakule ) var. Dengeli bir tatlılık parfümü domine etmekte. Rafine ve temiz aromalar var.

Kapanışta ise, Azzaro-Pour Homme esintileri var. Çam esintileri devam etmekte. Paçuli ve vetiver alınıyor. Bir de güzel bir deri notası var. Az bir şey yosun- reçine bulunmakta. Alt notalar klasik şipre/ fujer harmanı olmuş. Tenden böyle ayrılıyor.

Dengeli tatlılıktan başka, kirli ve tozlu bitkisel notalar da beğenimizi kazandı. Aksayan bir yönü yok. Klasik bir sonbahar- kış kokusu olabilir.

Ofis ortamında öğleden sonra kullanılabilir. Günlük kullanıma uygun olmuş. Davet ve kokteyller düşünüldüğünde, akşama yönelik kullanım opsiyonu var.

Koku düzlemi= Aromatik ot- turunçgil- çam esintileri- odunsu notalar- deri olarak şekillenmiş. Diğerleri zaten yardımcı elemandır ve arada bir etkili olur.

Derinlik ve konfor noktası= Aromatik ot harmanı- çam esintileri- odunsu notalar olarak belirtilebilir. Kalıcı, güzel, kaliteli bir kokusu var.

Dengeli sıkılması lazımdır. Kirli ve tozlu aromatik otlar bu görüşümüzü destekliyor. Tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Yoğun ve güçlü aromalar var. Aslında notalar pek karanlık ve gizemli değil. Gayet net ve anlaşılır bir harmanı var.

Klasik fujer parfümlerden biri olarak, koleksiyonunuz bulundurmalısınız. Kendi döneminin en güçlü oyuncularından biri olduğu gerçektir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder