4 Şubat 2013 Pazartesi

Antonio Puig- Quorum EDT / 1981



























Antonio Puig- İspanyol parfüm markasıdır. Bugün, Antonio Puig- Quorum isimli parfümü yorumlayacağım. Tozlu, sabunsu, kirli, buruk, koyu, ekşimsi ve sabunsu rayihalar veriyor. Turunçgiller, aromatik otlar, çam esintileri, çiçekler, baharatlar, deri, tütün ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. Ne var ki, bence doğru tanımlama aromatik- fujer olmalıdır.

Üst- yavşan otu, kimyon, greyfurt, bergamot, limon,

Orta- siklamen, çam ağacı, karanfil, sandal ağacı, paçuli, yasemin,

Alt- deri, amber, meşe yosunu, tütün.

Antonio Puig- Quorum- tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller ve aromatik otlarla açılıyor. Çam esintileri geri plandadır. Bergamot, fesleğen ve kişniş seçilmektedir.

Sonra ferah yeşil- erkeksi çiçekler baskındır. Tozlu baharatlar geri planda kalmış. Erkeksi çiçekler hafifçe banyo sabunları gibi kokar. Karanfil, yasemin, sardunya ve kimyon algılanır.

Deri, meşe yosunu, paçuli merkezli odunsu notalar, tütün ve misk aromalarıyla kapanışa gelinir. Sıcak ve tozlu deri, kirli tütün, sabunsu misk ve tozlu- topraksı kuru paçuli gibi tanıtıcı özelliklerini ekleyelim.

Antonio Puig- Quorum- bence hiç tatlılık vermiyor. Aromalar her katmanda- tek parça halinde harmanlanmıştır. Örneğin, orta katmanın büyük ölçüde çiçeksi olması gibi... Akışkanlık yavaştır ve iki saat içinde tene oturur. Dengeli sıkılması gerekir. Çünkü, günümüz trendlerine uymayan kirli, koyu, ekşimsi vs. karakterine dikkat edilmelidir. Ancak, aromatik- fujer karakterindeki kokulara alışkın insanlar için belli bir ferahlık ve kalite barındırıyor.

Antonio Puig- Quorum- çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Çam, deri, tütün, odunsu notalar ve meşe yosunu gibi kuvvetli aromaları bu yüksek performansta pay sahibidir. Ayrıca sonradan tene yakın durmasına rağmen, yoğun bir fark edilirliği de vardır. Akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- kış için uygundur. Nota geçişleri sorunsuzdur. Kendi arasında uyumlu ve dengelidir. Açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder