6 Ocak 2013 Pazar

Cartier- Santos EDT / 1981


























Cartier- Santos isimli parfümü yorumlayacağız. Cartier- Fransız takı ve mücevher markasıdır.

Aromatik otlar, yumuşak baharatlar ve odunsu notalar Cartier- Santos' u biçimlendiriyor. Tozlu, tatlı, yumuşak ve kremsi notalar birbirine karışmıştır. Oryantal- odunsu grubunda yer almaktadır.

Üst- lavanta, ardıç meyvesi, defne, mine çiçeği, bergamot,

Orta- biberiye, muskat, karabiber, vetiver, sardunya,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli hindistancevizi, vanilya, sedir ağacı.

Turunçgiler ve aromatik otlar, Cartier- Santos' un başlangıcını oluşturuyor. Tozlu, buruk, ekşimsi esintilerle limon kolonyası gibi açılış yapmış. Lavanta merkezli aromatik otlar ( biberiye, defne, adaçayı ) önemlidir. Bundan başka bergamot sayılabilir.

Baharatlar, tene oturma döneminde mevcuttur. Karabiber, kimyon, tarçın önemlidir. Genelde yumuşak ve ferah yapı göstermekte. Yeşil bitkiler ve çiçekler de ( portakal çiçeği ) ikinici sırada önemli olacaktır.

Odunsu notalar, Cartier Santos' un kapanışını yapacaktır. Burada paçuli ve sedir ağacı baskındır. Odunsu bazlar yumuşak ve kremsidir. Yapay bir tonka fasülyesi ile tatlılık artmıştır. Meşe yosunu da algılanmaktadır.

Son bölüm hariç, dengeli bir tatlılık vardır. Sakin, yumuşak, canlı, rafine ve akışkan aromalar takdir edilir. Tene oturması yavaşça ve kararlı biçimde oluyor. Kalıcılığı için, kaliteli bir kolonya performansını düşünebiliriz. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonra tene oturup yumuşar.

Cartier- Santos- akşam vakti, soğuk havalar ve sonbahar- kış sezonu içindir. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Dışarıda düzenlenen kokteyl ve davetlerde, daha rahat kullanma imkânınız olacaktır. Konsept ve koleksiyonluk bir parfüm olarak değerlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder