15 Nisan 2013 Pazartesi

Avon- Black Suede EDT / 1980

 















Avon- ABD kökenli kozmetik markasıdır. Şimdi Avon- Black Suede isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Pudralı, tatlı, şekerli, sıcak, yapay, ferah ve yumuşak esintileri var. Misk, amber, deri, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, odunsu notalar ve meşe yosunu içeriklidir. Oryantal grupta gösterilebilir.

Misk, amber, karanfil, muskat, odunsu notalar ve meşe yosunu gibi notalar açıklanıyor.

Avon- Black Suede isimli parfümün aromaları harman halindedir ve iç içe geçmiş ve kaynaşmış biçimde algılanır : Başlangıçtan sona değin misk, amber, karanfil- muskat tarzı çiçeksi notalar ve baharatlar ( ya da çiçeksi- baharatımsı nüanslar ), deri ve sandal ağacı- öd ağacı biçimindeki odunsu notalar pudramsı, tatlı ve sıcak yapıdadır. Bunlar neredeyse tene tek parça halinde yerleşmektedir. Yeşil ve ferah kokan meşe yosunu notasıyla parfüm tenden ayrılıyor.

Avon- Black Suede isimli parfümde karanfil, muskat ve meşe yosunu hariç, diğer aromalar yapay ve sentetik hissiyat veriyor. Hızlı akışkanlıkla tene çabucak yerleşiyor ve yapışıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunda kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Tene dengeli sıkılmalıdır. İki- üç fıs yeter. Genele yayılmış sıcaklıkla beraber pudramsı, tatlı & şekerli ve yapay rayihalar ve miskli- amberli- derili- odunsu notalı koku eksenine bakarsak, kalıcılık ve fark edilirliğin artmasını ve tene dengeli dozaj verilmesi gerekliliğini anlayıp açıklayabiliriz. Sadece sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Başka bir dönemde veya ayarsız kullanılırsa, yüksek yapaylık nedeniyle baş ağrıtacaktır. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Aslına bakılırsa, bütün aromaları tam da 1980' ler eski tarz, yeşil ama hüzünlü kokan fujer parfümleri andırıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder