24 Mayıs 2013 Cuma

Versace- Versace L'Homme EDT / 1984



























İtalyan moda markası Versace' nin klasik 80' ler kokularından birini inceliyoruz. Versace L' Homme; maskülen, kuvvetli, rafine ve doğal aromalarıyla beğeniliyor. Deri grubunda gösterilen parfüm, turunçgil, odunsu notalar ve baharatlarla şekillenmiştir. Giorgio Armani Eau Pour Homme, Christian Dior Eau Sauvage tarzında klasik parfümler geleneğini sürdürmektedir.

Üst- yeşil bitkiler, fesleğen, turunç yaprağı yağı, bergamot, limon;

Orta- karanfil, sandal ağacı, paçuli, tarçın, yasemin, sedir ağacı, gül;

Alt- laden otu, deri, tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, vanilya.

Açılışta bergamot, portakal ve nane aromaları algıladım. Çok temiz, taze, kaliteli ve biraz ekşimsi his veriyor. Sonrasında tatlımsı baharatlar, hafif odunsu notalar ve erkeksi çiçekler vardır. Burada karanfil, tarçın, paçuli ve yasemin notalarını fark ettim. Ne ki, katman halinde yerleşim var. Baharatlı- çiçeksi olarak algılanıyor. Son bölümde ise pudramsı deri- tonka fasülyesi ve yumuşak amber kapanışı yapmaktadır. Koku karakteri düz çizgide ilerler. Basit, sade ve büyük oranda tek bir notaymış gibi kokuyor... Deri teması baskın biçimde kendini gösteriyor.

Yaz mevsimine uygundur. Günlük kullanımda davet, kokteyl, gece gezmesi için düşünülebilir. Dengeli bir tatlılık var. Aşırı ve ayarsız notalar yok. Akışkanlık fazladır. Bir süre sonra tene yerleşip güzelleşir. Tende kalıcılığı başarılı sonuçlara imza atıyor. Fark edilirlik konusunda da tatmin ediyor. Dozaj konusunda sorun olmaz. Son kısımda amber ve tonka fasülyesinden dolayı tatlılık artıyor. Ama rahatsız etmiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 yorum: