4 Temmuz 2013 Perşembe

Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original EDP / 1981



























Fransız moda firması Jean Charles Brosseau' un kadın parfümlerinden birini inceliyoruz. Gül ve amber temalıdır. Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original; odunsu notalar, çiçekler, gül, misk gibi bileşenlerle tanımlanan bir kokudur. Çiçeksi- misk grubuna girebilir.

Üst- aldehitler, şeftali, gül ağacı, sardunya,

Orta- sandal ağacı, süsen kökü, vetiver, ylang ylang yağı, zambak, sedir ağacı, gül,

Alt- bal, iris çiçeği, tonka fasülyesi, tarçın, misk, vanilya, kediotu.

Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original isimli parfümün harmanı ve kokusunda bir karmaşa var. Sentetik notalar da alınıyor. Sentetik notalar ve şeftali ile açılmaktadır. Sonra pudralı çiçekler gelir. Gül- sardunya sentezi belli oluyor. Devamında odunsu notalar, vanilya ve gene pudralı yoğun çiçekler bulunmakta. Orta notalarda gül aroması belirginleşiyor. Zambak da alıyorum. Pudralı çiçeksi notalar tatlanıyor.

Sonlara doğru, bu sefer gül ve odunsu notalar baskınlaşmış. Bununla birlikte sütlü bal, badem, tarçın, amber ve misk gayet net ve anlaşılır şekilde hissediliyor. Bu bölümü toparlarsak=

Gül, odunsu notalar, tatlı baharatlar, misk/ amber ve bal aromaları... diyebiliriz. Tenden ayrılışı gül- odunsu amber ve balla olmaktadır- en azından benim için.
 
Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original' in- harmandaki karmaşa şuradan kaynaklanıyor= Hem sayı olarak çok fazla nota var; hem de birbiriyle alâkasız gibi gözüken bir sürü aromalar var... Mesela, kağıt üzerinde, orta katmana bakalım.... Odunlar, pudralı çiçekler, amberimsi hissiyat vs. bulunuyor. Harman bu kadar olsaydı ve parfüm burada sonlansaydı, yeterdi. Ancak bal, tonka fasülyesi, badem, sütlü aromalar gibi gurme tarzı gereksiz olmuş.

Ayrıca çiçeklerin üst, orta ve alt katmanda ikide bir tekrarlanması bence, çok iyi olmamış.

Ne var ki, dengeli bir tatlılıktan söz edebiliriz. Ancak, aynı şeyi harman kalitesi ve nota akışı, rafineliği konusunda söyleyemeyiz. Bir kere, sentetik bir başlangıcı var. Sonra çiçekler bir yumuşak, bir pudralı, iyi olmamış. Çiçekler başta tozlu- pudralı iken, sonra tatlanıyor.

Koku düzlemi= Sentetik notalar, şeftali, pudralı çiçekler, odunsu notalar, vanilya, gül, tatlı baharatlar, amber/ misk ve bal aromaları. Özellikle orta katmanda bir pudralı- tatlı çiçek buketi var. Notalar iç içe geçmiş. Sonlarda gurme tarzına ait aromalar ayrışıyor ve tek tek alınıyor.

Derinlik ve konfor noktası= Gül, zambak, odunsu notalar, amber, tarçın. Bu notaları diğerlerinden ayırmak gerekir. Bu denli karmaşa içinde, bu aromalar güzel, kaliteli ve kalıcı etkiler yapmaktadır. Araya gurme notalar girmeseydi, iyi olurmuş.

Tenimde kalıcılığı kaliteli bir kolonya kadar etkili oldu. Fark edilirliği ilk üç saatte yoğundur, sonra söner. Tene oturur. Tene yakın durur. Tene oturması gül, odunsu notalar, tarçın, gurme tarzı ve amberle oluyor.

Jean Charles Brosseau- Ombre Rose L' Original- sonbahar- kış mevsimine yönelik bir kokudur. Sabah sıkmayın, çünkü çok fazla karmaşa var. Ya da az sıkın. Gurme notalar bazı hassas kişileri rahatsız edebilir. Akşam saatlerinde dozaj verirseniz, teninize daha uyumlu hale gelir. Davet ve kokteyller için düşünülebilir. Akşam saatlerinde, bu parfümden kimse rahatsız olmaz. Soğuk ve serin havada ideal bir aroma yayar.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder