9 Şubat 2013 Cumartesi

Amouage- Gold Man EDP / 1983

























Amouage- Umman kraliyet ailesinin sahibi olduğu bir markadır. Arap parfüm sanatının önemli temsilcilerinden biridir. Bugün, Amouage- Gold Man isimli parfümü inceleyeceğiz.

Amouage- Gold Man- sabunsu, puralı, tozlu ve kuru tonlamalar yapıyor. Çiçekler, tütsü, amber, misk ve odunsu notalara daha çok yer veriyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor. Tasarımcısı Guy Robert olmuş.

Üst- gül, vadi zambağı, günlük ağacı reçinesi/ tütsü;

Orta- mür ağacı, süsen kökü, yasemin;

Alt- ambergis, civet ( misk yağı ), misk, sedir ağacı, sandal ağacı, paçuli, meşe yosunu.

Amouage- Gold Man- açılıştaki amber ve misk notasının etkisiyle, hafif ama modern hacı yağı etkisi yaptı. Yalnız cami önlerinde satılan ağır, bayık, dengesiz esanslar gibi değil. Dedemin kullandığı hafif gül- misk- amber karışımlı, hoş kokulu esansları hatırlatıyor. Pudralı yoğun çiçekler ve misk kullanımı ise, klasik berber dükkânı gibi rayihalar bırakıyor. Güzel, hoş, zengin bir kokusu var. Birkaç dakika sonra kuruyup, tenime yerleşti ve yoğun pudralı çiçekleri hissettim. Burada sabunsu karaktere çevrildi.  Daha sonra sandal ağacı, misk, amber, tütsü ve odunsu notalar gelmekte.



Çiçeksi, reçineli ve tütsülü yapısı var. Kadınsı ve pudralı çiçeklerden ötürü dengeli sıkılmaldır. Günlük kullanıma uyması için, dozajı iyi ayarlanmalıdır. Sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Açık hava davet ve partileri ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirlik de her daim güçlüdür. Sabunsu ve pudralı çiçeklerle tene yerleşir. Hızlı akışkanlığı var.

Amouage- Gold Man' de kullanılan amber ve misk, beni rahatsız etmedi. Yumuşak ve hafif geldi. Çiçeklerden yasemin ve zambak baskınlaşıyor. Pudralı tonlar da gayet tahammül edilebilir yapı gösteriyor. Sandal ağacı yumuşak ve kadifemsi kullanılmış. Galiba sandal- yosun rayihaları bu etkiyi veriyor. Misk ve sandal ağacı sentezi, balımsı bir tatlılık vermiş. Doğal ve rafine bir harmanı var. Odunsu notalar ve çiçekler, orta kısımda iç içe geçmiş biçimde algılanıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz.  Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder