22 Ağustos 2013 Perşembe

Chanel- Coco Eau De Parfum / 1984




























Chanel- Fransız moda markasıdır. Bu markanın artık klasikleşmiş bayan kokularından, Chanel- Coco Eau De Parfun- bugünkü konumuzu oluşturmaktadır. Yumuşak, tatlı / şekerli, pudralı, kremsi, tozlu ve hayvansal aromalarla şekilleniyor. Çiçeksi, baharatlı, meyveli ve vanilyalı koku nüansları bulunuyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kişniş, mandalina, şeftali, yasemin, gül,

Orta- mimoza, karanfil taneleri, portakal çiçeği, yonca, gül,

Alt- laden otu, amber, sandal ağacı, tonka fasülyesi, opoponaks, misk yağı, vanilya.

Chanel- Coco Eau De Parfum- kısaca koku grupları çerçevesinde değerlendirilecektir=

Pudramsı meyveler açılışı yapmakta. Şeftali, kayısı ve mandalina olabilir. Biraz tozlu bir hissiyat da veriyor.

Yumuşak biberli- tatlı baharatlar, bundan sonra kısa süreyle etkili oluyor. Bunlar karanfil- biber tarzındadır. Ama genel biçimlenmede söz sahibi değildir.

Orta bölümde, daha ziyade yumuşak- kremsi beyaz çiçekler egemen olmakta. Portakal çiçeği, yasemin ve mimoza tahmin ediliyor. Çiçeksi karakter, orta bölümü domine ediyor.

Hayvansal notalar kapanışı yapmakta. Burada hayvansal misk ve amber ana temadır. Bunun dışında, tatlılığı yükselten şekerli ve kremsi vanilya ayrı bir koku formu meydana getiriyor.



Chanel- Coco Eau De Parfum- meyveler ve çiçeksi notalar ile kadınsı, biberli baharatlar ve hayvansal vurgular ile erkeksi tarafa yöneliyor. Meyveler ve beyaz & sarı çiçek kombinasyonu hafif, ferah ve bazen yeşil bitkisel duygular çağrıştırıyor. Biberli baharatlar, çiçeklerin arasına yedirilmiş kaliteli ve rafine bir uygulamadır. Yalnız yoğun ve güçlü hayvansal notalar, burun ve zihin algısında boğucu ve rahatsız edici etkiler yapabilir. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılmamalıdır.

Chanel- Coco Eau De Parfum- çiçeksi notalar ve büyük oranda yapışkan hayvansal notalar & vanilya ile yüksek bir fark edilirlik ve kalıcılık yapmakta. Fark edilirlik hem sahibine, hem de dışarıya yönelik olarak, her zaman güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı ise iki gün boyunca etkilidir. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava için biçilmiş kaftandır. Açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Hızlı bir akışkanlık yaptıktan sonra tene yakın durur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder