13 Mayıs 2013 Pazartesi

Trussardi- Uomo / Black Extreme After Shave Lotion ( 1983 )





Trussardi- Dante Trussardi tarafından 1911 yılında kurulan İtalyan moda markasıdır. Erkek- kadın giyim, parfüm, ev ürünleri, gözlük üretiyor. Bugün Trussardi- Uomo / Black Extreme After Shave Lotion isimli tıraş sonrası losyonu yorumlayacağım. Buruk, ekşimsi, tozlu, koyu, kuru, kirli, hayvansal, yağlı sıcak ve tatlımsı esintiler yapıyor. Deri teması, turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, meşe yosunu, tütün, amber, misk ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Deri- fujer kategorisine sokulabilir.

Üst- aldehitler, ardıç yemişi, lavanta, fesleğen, kimyon, bergamot, mercanköşk,

Orta- bal, karanfil, vetiver, gül, sedir ağacı, tarçın, süsen kökü, muskat, biber, meşe yosunu, tütün, yasemin, deri;

Alt- sandal ağacı, paçuli, tütsü, misk, meşe yosunu, laden otu, tonka fasülyesi,

Trussardi- Uomo / Black Extreme After Shave Lotion- ekşimsi, buruk ve tozlu turunçgiller ( bergamot- limon ) ve aromatik otlarla ( tarhun, nane, fesleğen ) başlıyor. Devamında gene tozlu bir yapı mevcuttur. Koyu- kirli baharatlar & erkeksi çiçeksi notalar ( karanfil, kekik, lavanta, iris ) hissediliyor. Tozlu deri- misk buna katılıyor. Son bölümde önce kuru ve tozlu odunsu notalar ( paçuli- vetiver ) sahne alacaktır. Kuru tütün aroması da yoğunlaşıyor. Sonra bariz bir tatlılık içinde meşe yosunu ve amber ikilisi algılanacaktır. Böylece tenden ayrılıyor.

Trussardi- Uomo / Black Extreme After Shave Lotion isimli kokunun dolgun, kuvvetli ve vurucu bir aroması bulunuyor. Orta katmanın sonuna doğru deri teması çok baskınlaşıyor. Aslına bakılırsa, deri ve tütün aromaları ağır hayvansal, kirli ve yağlı biçimleriyle rahatsız edicidir. Bir de koyu baharatlı & çiçeksi katman işin içine karışınca ve tene oturunca hacı yağı kıvamına geliyor. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yetecektir. Ne var ki, bu saydığımız notalar kalıcılık ve fark edilirliği arttırıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında kuvvetli kalıcılık yapıyor. Hızlı akışkanlıkla derili- tütünlü- baharatlı bölüme geçiliyor ve sonra hem tene yapışıyor hem de dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik performansı gösteriyor. Genelde bütün aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Tatlılığa pek rastlanmaz- son bölüm hariç. Koku karakteri yediğiniz yemeklerin çeşidine, hava durumuna ve ten kimyanıza göre farlı biçimlere girip değişik tepkiler verebiliyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
 

1 yorum:

  1. Bazen hacı yağı kıvamında, bazen turunçgilli gibi,bazen deri hissettim.Çok yönlü deneyimim oldu bu ürün ile ilgili.Kutusu ve şişesinde ne varsa kokusunda mevcuttur..

    YanıtlaSil