28 Temmuz 2013 Pazar

Calvin Klein- Obsession For Women EDP / 1985


























Calvin Klein- ABD kökenli moda firmasıdır. Şimdi Calvin Klein- Obsession For Women isimli parfümü konuşacağız. Pudralı, kremsi, tatlımsı, sıcak, buruk, ekşimsi, tozlu ve ferah esintileri var. Çiçeksi notalar, baharatlı notalar, aromatik otlar, turunçgiller, vanilya, tütsü ve amber bu parfümü şekllendiriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- yeşil notalar, mandalina, vanilya, şeftali, fesleğen, bergamot, limon,

Orta- baharat çeşnisi, kişniş, sandal ağacı, portakal çiçeği, yasemin, meşe yosunu, sedir ağacı, gül,

Alt- amber, misk, civet yağı, vanilya, vetiver, tütsü.

Calvin Klein- Obsession For Women isimli parfüm, şipremsi karakterde tozlu ve buruk turunçgillerle açılmakta. Bergamot ve limon olabilir. Yeşil kokan ferah aromatik bitkiler buna destek vermiş. Fesleğen, kişniş ve adaçayı gibi, çam esintileri yapan aromalar var. Orta bölümde pudralı ve gayet tozlu çiçeksi notalar hissediliyor. Yasemin, iris ve nergis tahminleri yaptım. Gene bu bölümde karanfil- kakule tarzında sıcak biberli baharatlar var. Güllü amber, yüksek kremsilikte vanilya ve sıcak- dumanlı tütsülerle kapanışa geliniyor.

Calvin Klein- Obsession For Women- gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene oturmuş oluyor. Bunun sonucunda başlangıçtaki turunçgiller daha kremsi tonlamalar yapıyor. Kremsi meyveler gibi kokuyor. Ayrıca çiçeksi notalarda da kremsi esintiler görülebiliyor. Şüphesiz bu durum, kapanıştaki vanilyanın kremsi yapısı ile de doğru orantı gösteriyor. Kremsi, pudralı ve sıcak esintilerden dolayı parfümün kullanımı bazı alanlarda kısıtlanacaktır : Tene dengeli dozaj verilmesi ( üç- dört fıs ), sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olması, çok sıcakta sıkılmaması vs. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı saldırgan ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Çiçeksi notalar, vanilya ve baharatlar bu performansta rol oynar. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder