22 Aralık 2013 Pazar

Jo Malone- Nutmeg & Ginger Cologne / 1990





























Jo Malone- Londra- İngiltere merkezli parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bu markanın parfümlerini önemli buluyoruz. Bunlardan biri de Jo Malone- Nutmeg & Ginger ismini taşıyor. Muskat & Zencefil. Bu parfüm baharat, odunsu nüanslar, aromatik bitkiler, hafif narenciye ve çiçeksi notalar vermekte. Odunsu- baharatlı grupta yer alması düşünülmüş. Yumuşak, tatlı, sıcak ve biraz tozlu rayihalarla şekilleniyor.

Jo Malone- Nutmeg & Ginger için muskat, zencefil, sandal ağacı ve sedir ağacı aromaları açıklanmış. Hafif biberli yapıdaki baharatlarla başlangıç yapmakta. Kakule, zencefil, pembe biber gibi egzotik baharatlar olduğu anlaşılıyor. Sonrasında limonlu zencefil tarzında turunçgilli baharatlara çevrilmekte. Bir miktar tozlanma var. Portakal çiçeği, fesleğen, yasemin gibi çiçek ve aromatik ot harmanı hissetmekteyiz. Buna ilerleyen aşamada karanfil ve iris katılmış olabilir. Çünkü zencefil kendini gene belli ediyor. Ve bu defa karanfil- zencefil işbirliğiyle parfüm daha aromatik hale geliyor. Jo Malone- Nutmeg & Ginger- her daim aromatik baharat uygulamasına sahiptir. Kapanışa doğru yumuşak ve bir miktar mumsu sandal ağacı, kremsi vanilya, misk ve tozlu sedir ağacı vurguları yapılmıştır.

Jo Malone- Nutmeg & Gİnger, bize Doğulu baharatlar çeşnisi sunmaktadır. Yalnız bu baharatların, Akdeniz etkili aromatik otlar ve narenciye esintileri ile süslendiğini ifade edelim. Ferah, canlı, enerjik baharatlar vardır. Bu minvalde her daim dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar gözlenmektedir.



Koku düzlemi= Biberli baharatlar, aromatik otlar- çiçekler, aromatik baharatlar, odunsu notalar ve vanilya olarak, sırasıyla aldığımız kokulardır. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Orta katmanda çiçeksi- hafif baharatlı hale gelir.

Derinlik ve konfor çizgisi= Limonlu zencefil, pembe biber, fesleğen ve odunsu notalar olarak, en beğendiğimiz ve hoşumuza giden notalardır. Burada kalite, kalıcılık ve güzellik değerleri en üst seviyesine çıkmaktadır. Baharatlar her daim merkezdedir ve parfümü domine eder.

Jo Malone- Nutmeg & Ginger- bence her mevsime, her sosyal ortama ve günlük kullanıma uyacaktır. Gün içinde tazelenebilir. Hafif, yumuşak ve aromatik tarzından dolayı beni rahatsız etmedi. Tenime özgürce uygulayabildiğimi gördüm. Kalıcılık kaliteli bir kolonyadan daha fazla oluyor. İlk sıkışta kuvvetli fark edilirliği var. Sonra tene yerleşir, yumuşar ve güzel kokar. Dışarıya karşı fark edilirlik yapmakta. Bu parfümü özellikle soğuk havalar, akşam ve kış mevsimi gibi zaman dilimlerinde kullanırsanız, baharatlar çok lüks ve konforlu hale geliyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder