10 Mart 2013 Pazar

Chanel- No. 5 Eau De Parfum / 1986

 















Chanel- Fransız moda şirketidir. Bugün Chanel- No. 5 Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Aldehitler, tonka fasülyesi, meyveler, vanilya ve çiçeksi notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, sabunsu, pudralı, sıcak, yapay, keskin ve plastiğimsi bir yapıdadır. Çiçeksi- aldehidik grubunda gösteriliyor.

Üst- aldehitler, ylang ylang, neroli, bergamot, şeftali,

Orta- iris, yasemin, gül, vadi zambağı,

Alt- sandal ağacı, vanilya, meşe yosunu, vetiver, paçuli.

Chanel- No. 5 Eau De Parfum- aldehitler, sarı çiçekler ( ylang ylang ) ve yoğun kremsi meyvelerle ( bergamot, şeftali ) açılmaktadır. Orta bölümde pudralı ve sabunsu çiçeksi notalar ( yasemin, iris, kediotu ) mevcuttur. Devamında gene bu çiçeklerle harmanmış vaziyette pudralı aromalar ( vanilya & tonka fasülyesi ) görmekteyiz. Kapanışta daha ziyade odunsu notalar egemendir. Tematik sandal ağacı kremsi- pudramsı yapıdayken, keskin bir paçuliyi plastiğimsi bir yapaylık içinde algılamaktayız. 

Chanel- No. 5 Eau De Parfum isimli parfüm genel bir sıcaklıkla belirlenen sabunsu- pudralı- kremsi rayihalar burun ve zihin algısını zorlayacağından, tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yetecektir. Elbette bu durum kalıcılık, fark edilirlik ve zaman- mekân açısından kullanım biçimini etkileyecektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de özellikle dışarıya karşı saldırganca esiyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam saatleri için uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Orta bölümde çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi & vanilya harmanlanıp iç içe geçmiştir. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla, asıl karakteri olan çiçeksi- pudralı fujer tarzına yöneliyor. Nota geçişleri başarılıdır. Buna rağmen özellikle yoğun pudramsılık ve sonlardaki yapaylık parfümün kullanımını zorlaştırmaktadır. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder