13 Ağustos 2013 Salı

Ralph Lauren- Polo Crest EDT / 1991


























ABD merkezli moda markası Ralph Lauren; tişört, aksesuar, ev ürünleri ve giyim koleksiyonuyla tanınmakta. Parfümleri eskiden klasikler arasındaydı= Polo, Safari, Polo Crest... Bugün Polo Crest' i inceleyeceğiz. Ne var ki Safari ve Polo Crest artık üretilmiyor. İnternetten ya da köklü açık parfüm markalarından temin edilebilir.

Harmanına bakalım=

Üst- biberiye, tarhun, kimyon, ardıç ağacı, fesleğen, bergamot;

Orta- karanfil, yasemin, gül, kimyon, çam, sardunya;

Alt- deri, amber, paçuli, misk, meşe yosunu.

Odunsu- şipre olarak lanse edilmiş. Ayrıca aromatik, yeşil nota, baharat gibi nüanslar da vermekte.

Koku düzlemi şu notaları belirginleştiriyor= Biberiye, ardıç, fesleğen, kimyon, amber, çam, deri, paçuli, misk ve meşe yosunu. Açılışta hiç tatlılık yok, otsu rayihalar  ve aromatik  bitkiler var. Doğal, rafine, dolgun ve zengin harmanlı bir parfüm. Açılışı biraz eski tarzı yansıtıyor.

Derinlik ve konfor çizgisi için şu notaları verebiliriz= Aromatik/ şifalı otlar- maskülen çiçekler- çam- deri- amber ve misk- yosun.

Şimdi bunları biraz açıklayalım=

Çiçek notaları yoğun kıvamda verilmiş. Amber ve misk düzleminde tatlı ve kremsi tonlamalar var. Gene aynı minvalde, çam ve yosun sentezinden balımsı bir tatlılık yaratılmış.

En önemlisi de, aromatik- şifalı otlara bal, yosun ve çam rayihaları karışmış. Bu katman, şüphesiz Polo Crest' in en cezbedici, en can alıcı bölümü denebilir. Gösteriş ve debdebe zirveye çıkmakta. Çünkü, burada karanlık, şifalı ve keskin bir harman bulunuyor.

Ege' nin dağlarında yetişen şifalı otlar, yabanî otlar; serin ve kuytu çam ormanları; hatta dedelerimizin kullandığı amber, misk ve gül karışımlı esanslar... bunları akla getirmekte. Doğulu, Asyalı, Anadolu referanslı bir parfüm. Bunlar yalnızca benim düşüncelerim olarak alınmalıdır. Başkası farklı düşünebilir.

Bence kötü tarafı yok. Yalnız, alışılmadık, eski bir tarzı var. Açılıştaki otsu aromaları bazı kişiler beğenmeyebilir. Parfümün şipre tarzı, modern tatlı baharat kokularından hoşlanan insanlarda garip etkiler yapabilir. Ne var ki, biraz sabredilirse bal- yosun- çam- amber notaları ekseninde müthiş bir tonlama alınmakta. Buradaki tatlımsı ve yumuşak rayihalara hayran olunabilir.




 Polo Crest' i; Polo Klasik ve Safari' ye benzetenler var. Tatlılık ve baharat  kullanımını Safari' ye, yeşil nota ve çam esintilerini Polo Klasik parfümüne benzetmişler. Bence de doğru. Zaten harmanı da benziyor.

Polo Crest, tene yakın durmakla kalıcılığı 24 saate ulaşan, sonbahar- kış kullanımına izin veren bir karakter gösteriyor. Günlük kullanımda da dengeli sıkılırsa, birçok sosyal ortamda sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın.  http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder