5 Kasım 2013 Salı

Gucci- Nobile EDT / 1988


 




İtalyan moda ve parfüm markası Gucci' nin bir parfümünü daha analiz edeceğiz. Aromatik- fujer grubuna konulan Gucci- Nobile; odunsu notalar, aromatik notalar, baharatlar,  lavanta, deri, turunçgiller ve meşe yosunu koku bileşenlerini barındırıyor.

Nobile, asil anlamına geliyormuş. Parfüm de asil, aristokrat, beyefendi, ağırbaşlı bir karakteri yansıtıyor.

Harmanını şöyle açıklıyorlar=

Üst= Biberiye, lavanta, tarhun, muskat çiçeği, bergamot, limon;

Orta= Siklamen, karanfil, yeşil notalar, köknar balzamı, yasemin, gül, sardunya;

Alt= Sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, paçuli, misk, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Şişesindeki dolgunluk harmanına da yansımış. 80' lerin klasik parfümlerinden olması anlamında, tozlu ve buruk turunçgil ve lavantayla açılışı yapmakta. Sonra gene ekşi turunçgiller ve aromatik otlarla devam ediyor. Arada çam notası aldım. Kapanış ise, yosun, paçulinin liderliğinde odunsu notalar ve deri notasıyla yapılmakta.

Bu kısa geçişten sonra biraz ayrıntılara değinelim=

Başlangıçta bergamot, ortalara doğru da limon var. Bu iki turunçgil notası baskın hissediliyor. Yalnız, tozlu, ekşi ve 80' leri hatırlatan eski kokan bir tarza yönelmiş.

Ortalarda aromatik otlar belirginleşmiş. Bunlara, artık fujer kategorisinin en önemli unsurları deri, meşe yosunu ve paçuli kapanışta destek veriyor.

Baharatlı notalar ise pek etkin değil; yalnızca açılıştan kısa bir süre sonra, kirli, tozlu, buruk narenciye ve aromatik otların arasına karışmış olarak algılanıyor.

Koku düzleminde turunçgiller, aromatik otlar ( lavanta ), yosun, odunsu notalar ve deri notası var. Notalar birbirinin içine geçmiş gibi alınmakta. Sondaki fujer notalar ferah ve rafinedir. Diğerleri tozlu ve eski kokmaktadır.

Derinlik ve konfor çizgisinde deri, yosun ve odunsu notalar ( paçuli ) var. Burada kalıcılık ve kalite şüphesiz çok artıyor. Parfüm tene oturup güzelleşiyor, lüks ve görkemli hale geliyor. Aslında fujer tarzı, parfümün genel karakteristik özelliğidir.

Notalar gene de uyum ve denge gösteriyor. Aşırılık, sentetiklik, yapaylık yok. Tene iki saat içinde oturmuş oluyor. Fazla bir tatlılık da haliyle yok. Buruk ve keskin aromalar var.

İdeal bir sonbahar- kış parfümü olabilir. Aromatik- keskin fujerler nedeniyle dengeli dozaj verilmeli ve sabah kullanılmamalıdır. Tende kalış süresi kuvvetli ve yoğun aromatik otlar ve odunsu notalarla bir günü buluyor. Tene yerleşince hafif hafif esiyor. Günlük kullanımda tercih edilebilir. Akşam davetleri, kokteyller, resmî toplantılar ve dans partilerinde kullanılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder