25 Ocak 2013 Cuma

Yves Saint Laurent- Jazz For Men EDT / 1988


 

 

Yves Saint Laurent- Fransız moda şirketidir. Bugün Yves Saint Laurent- Jazz For Men isimli parfüm değerlendirilecektir. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, tozlu, koyu, kirli, yağlı, kuru, hayvansal, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Aromatik otlar, turunçgiller, baharatlar, deri, misk, odunsu notalar, amber ve meşe yosunu aromaları barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiştir.

Üst- lavanta, muskat, kişniş, artemisia ( yavşan otu ), anason, reyhan, bergamot, tarçın, kakule, 

Orta- sardunya, karanfil, yasemin, iris,

Alt- meşe yosunu, tütün, deri, sandal ağacı, sedir ağacı, misk, amber, tonka fasülyesi.

Yves Saint Laurent- Jazz For Men isimli parfümün başlangıcını oluşturan turunçgiller ve aromatik otlar, buruk, tozlu ve ekşimsi yapıdadır. Limon, bergamot, fesleğen, defne ve artemisia olabilir. Buradaki reyhan ve artemisia, biraz daha yeşil ve ferah kokmaktadır. Devamında gelen kekik ve karanfil gibi baharatlar kirli ve tozludur. Tatlımsı tarçın bunlara ekleniyor. Sonlara doğru hayvansal ve yağlı biçimde misk- deri ikilisiyle karşılaştım. Kapanışta önce kuru odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı ) ve sonra tatlı ve yeşil kokan meşe yosunu ve tatlımsı yapay amber mevcuttur.

Yves Saint Laurent- Jazz For Men isimli parfüm, odunsu- derili fujer kategorisine sokulabilir. Büyük oranda Aramis- Classic / For Men isimli parfüme öykünmektedir. Ondan farklı olan tarafı, biraz daha yeşil ve ferah kokan aromatik otlar barındırması, aralara tatlımsı baharatların girmesi ve hayvansallığın biraz daha dengeli oluşudur.

Yves Saint Laurent- Jazz For Men isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu güçlü kalıcılığı olmaktadır. Tozlu, ekşimsi, buruk, hayvansal, yağlı ve kirli yapısından ötürü kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiştir. Gene aynı nedenle tene dengeli sıkılması gerekir. Dört- beş fıs yeter. Genelde sıcak aromalar vardır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve / veya serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder