17 Haziran 2013 Pazartesi

Guerlain- Samsara EDP / 1989





























Guerlain, Fransız parfüm üreticisidir. Guerlain Samsara kadın kokusu olarak geçiyor. Ama erkek kullanımına da opsiyon tanır. Oryantal notalar, çiçeksi akorlar, odunsu nüanslar parfümü biçimlendirmiş. Odunsu- oryantal grupta gösterilmesine rağmen, bence oryantal- çiçeksi ya da oryantal- çiçeksi/ mis kategorisine daha yakındır. Genelde bir tatlılık vardır.

Üst- yeşil bitkiler, şeftali, ylang ylang yağı, bergamot, limon.

Orta- iris, menekşe, süsen kökü, yasemin, gül, nergis.

Alt- iris, sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, misk vanilya.

Aromatik- yeşil turunçgilli ( limon, bergamot ) açılışı takiben; tatlı modern meyveler ( şeftali kayısı ) ve kremsi- feminen çiçeksi notalar katman olarak alınmaktadır.  Daha sonra ilginç bir şekilde, bu çiçekler pudralı ve yoğun hale geliyor ve keskin baharatlarla harmanlanıyor. Bu noktada koku, çok kompleks ve zengin bir yorum kazanmakta= Çiçek- baharat kaynaşmalı oryantal notalar ve tütsülü- ahşapsı tonlamalar fark ediliyor. Son kısımda ise, amber, misk ve sandal ağacı çizgisiyle, tene yerleşme, kuruma ve güzelleşme yaşanıyor. Tenden böyle ayrılıyor. Güçlü, yoğun ve yağlı aromalar değerlendirilmekte...

Ayrıntılar şöyle= Kremsi & yoğun pudralı çiçeklerden iris, yasemin, gül, menekşe nergis ve ylang ylang fark ediliyor.

Sonlarda derimsi ve güçlü baharatlı vurgular mevcuttur. Burada tonka fasülyesi tatlılığı arttırıyor.

Tende kuruması hacı yağı gibi oluyor= Amber, misk, sandal ağacı ve biraz da tonka fasülyesi...

Koku düzlemi= Aromatik notalar- turunçgiller- çiçeksi notalar- baharatlar- ahşap- amber- misk- sandal ağacı olmuş. Notalar genel bir uyum ve denge görülür. Orta kısım oryantal biçimlenme gösterir. Sonlarda hacı yağı etkileri alınır.

Derinlik ve konfor noktası= Açılıştaki kremsi çiçekler- baharatlar- ahşapsı tonlar olmuş. En güzel yeri burasıdır. Gerçi kalıcı, kaliteli ve lüks bir parfüm olmasını diğer notalar da temin ediyor. Ama yukarıda verdiğim çizgi, en memnun edici bölümüdür. Tende yağlı şekilde kurur.

Tende kalıcılığı hafif esintilerle iki güne dayanır. Fark edilirlik pudralı çiçek, baharat ve hacı yağı esintisi kaynaklıdır. Dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter.

Sonbahar- kış devri parfümü olmaktadır. Günlük kullanımda akşam ve gece vakti uygundur. Davet, kokteyl ve akşam faaliyetleri için uygundur. Serin hava parfümüdür.

Erkek kullanımına yakın kısmını tarif ediyorum= Baharatlar, amber- misk- sandal ağacı ( hacı yağı etkisi ). Klasikleşmiş bir parfüm olarak önemlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. ben hiç begenmedim kokuyu ayrıca kalıcı değil

    YanıtlaSil