17 Eylül 2013 Salı

Estêe Lauder- Beautiful Eau De Parfum / 1985

 















Estêe Lauder- ABD kökenli kozmetik markasıdır. Bugün Estêe Luder- Beautiful Eau De Parfum isimli bayan parfümünün değerlendirmesini yapacağım. Meyveler, çiçeksi notalar, aromatik otlar, vanilya, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, buruk, tatlımsı ve pudralı rayihaları var. Şipre- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- kasnı otu sakızı, gül, zambak, kuş üzümü, meyveli notalar, Çin tarçını, mandalina, bergamot, limon,

Orta- karanfil, sümbülteber, kadife çiçeği, mimoza, nergis, yasemin, papatya, ylang ylang, karanfil, vadi zambağı, portakal çiçeği, manolya, leylak, frezya, menekşe, adaçayı, neroli,

Alt- sandal ağacı, amber, vetiver, misk, sedir ağacı, vanilya. 

Estêe Lauder- Beautiful Eau De Parfum isimli parfümün, şipremsi karakterdeki açılışı nispeten orta bölümde de devam ediyor. Buruk ama tatlımsı vurguları olan meyveler, çiçeksi notalar ve turunçgiller var. Kuş üzümü, Çin tarçını ( meyvemsi akor ), ahududu, gül, zambak, kadife çiçeği, mandalina, limon ve bergamot sayılabilir. Buna yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar ve aromatik otlar katılıyor. Siklamen, portakal çiçeği, sardunya, adaçayı ve kişniş olacaktır. Orta katmana geçildiğinde çiçeksi notaların hakimiyeti sürüyor. Bu sefer pudralı çiçekler var. Mimoza, manolya ve sümbülteber olarak tahmin ediyoruz. Orta katmanın devamında ise pudralı- kremsi- yeşil çiçeksi notaların harmanı ile karşılaşacağız. Papatya, sümbülteber, nergis, ylang ylang ve karanfil gibi çiçekler hem pudramsı hem baharatımsı nüanslar veriyor. Yasemin, frezya, gül, ve zambak ise kremsi çiçekler grubunda düşünülebilir. Yeşil ve ferah kokmakla birlikte turunçgilli nüanslar veren çiçeksi notalara örnek olarak neroli, leylak, menekşe, limon mine çiçeği ve portakal çiçeği verilebilir. Bu arada tene oturma evresinde, karanfil daha ferah ve yeşil- bitkisel kokacaktır. Son bölümde de yapay olmaktan başka hiçbir özelliği bulunmayan vanilya, misk, amber ve sandal ağacı temalı odunsu notalar yer almaktadır.

Estêe Lauder- Beautiful Eau De Parfum isimli parfümde aromalar kâh katman halinde sırasıyla görevini yaparken, kâh harmanlanmak suretiyle birbirinin içine geçmiş biçimde algılanıyor. Örneğin, açılıştan orta bölümün başlangıcına değin ve kapanış kısmı da dahil olmak üzere katman halinde aromalar mevcuttur. Orta bölümde çiçeksi notaların iyice ağırlığını hissettirmesiyle birlikte, harman- karışım halinde aromalar göreceğiz. Durum böyle olunca da, gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tamamen tene yerleşmiş oluyor. Ardından, kademeli bir şekilde sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genel olarak sıcak, pudralı, kremsi ve yapay rayihalarından ötürü kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Çiçeksi notalar parfümü domine ediyor. Diğer aromalar ise yardımcı elemandır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder