15 Temmuz 2013 Pazartesi

Van Cleef & Arpels- Tsar

































Fransız mücevher, saat ve parfüm üreticisi Van Cleef & Arpels, aromatik- odunsu parfümü TSAR ile bir zamanlar büyük şöhret elde etmişti,

Aromatik otlar, odunsu notalar, baharatlı katman, bitkisel rayihalar ve çiçekler... Ve Van Cleef Arpels Tsar... Şöhret ve popülaritesini hak eden bir parfüm.

Zengin, detaylı ve gösterişli bir harman=

Üst- Artemisia, kişniş, lavanta, yeşil notalar, portakal çiçeği, bergamot, biberiye, tarçın.

Orta- Karanfil, ardıç karpuzu, tarhun otu, süsen kökü, yasemin, kimyon, zambak, gül, sardunya, çam.

Alt- Deri, sandal ağacı, tonka fasülyesi, kehribar, paçuli, misk, Hindistancevizi, meşe yosunu, sedir ağacı, vetiver.

Genel bir tatlılık var. Notalar dengeli, pürüzsüz, akışkan ve iç içe geçmiş vaziyette algılanıyor. Rahatsız edici ayrıntı yok.




Aromatik/ yeşil notalar, turunçgiller açılışa ferah, tatlımsı, enerjik bir hava katıyor ve aslında parfümün kalbinde de kendini hissettirip, koku karakterinde belirleyici oluyor. Orta notalarda, bunun yanısıra etkili olan bileşenler tatlımsı çiçekler, modern tatlı baharatlar ve reçineler olarak değerlendiriliyor. Daha sonra kapanışta kalıcı ve kaliteli odunsu notalar ve yosunumsu rayihalar bulunuyor.

Biraz ayrıntı... Aromatik- yeşil bitkiler şifalı ot tandanslı rayihalar salıyor. Baharatlar bir katman halinde alınmakta. Genel tatlılık içerisinde otsu notalar ve kremsi, yumuşak bir amber beğeni ve takdir kazanıyor.

Koku düzlemi= Aromatik otlar/ turunçgiller- baharatlar- çam reçinesi- odunsu notalar şeklinde özetlenebilir.

Derinlik ve konfor çizgisi= Tatlı baharatlar- odunsu notalar- amber olarak kayda geçmekte.

Şifalı otlar, çam ormanı esintisi, reçine ve ot kokuları, aromaterapi seanslarında kullanılan bitkisel yağlar... Bu parfüm bize bunları hatırlatıyor. Temiz, olgun, rafine, oturaklı ve modern tandanslı bir parfüm olduğunu söyleyelim. Tende bir güne yakın, hafif esintilerle kalmakta. Her mevsim, bol bol sıkılabilir. Günlük kullanımda tazelemeye lüzum olmadan, her ortamda güvenle kullanılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder