23 Nisan 2013 Salı

Jaguar- Jaguar Pour Homme EDT / 1988





























Jaguar- İngiliz otomobil markasıdır. Bu markanın ürettiği parfümlere piyasada halen rastlamak mümkün oluyor. Biz de şimdi, Jaguar- Jaguar Pour Homme ismini taşıyan ve artık klasikleşmiş bir parfümü değerlendireceğiz. Çam kokuları, çiçekler, aromatik bitkiler, odunsu notalar, deri ve tütün gibi içeriklere sahiptir. Ferah, yumuşak, tatlımsı, hafif sabunsu, koyu ve dolgun bir harman vermektedir. Aromatik- fujer grubunda değerlendirilebilir.

Üst- portakal, lavanta, yeşil notalar, mandalina, Çin tarçını, fesleğen, greyfurt, anason, bergamot, kekik,

Orta- siklamen, muskat, karanfil, gardenya, tarçın, yasemin, kimyon, adaçayı, gül, sardunya, köknar balzamı,

Alt- deri, sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, paçuli, misk, meşe yosunu, vanilya. sedir ağacı, tütün, köknar.

Jaguar- Jaguar Pour Homme- koku gruplarına göre yorumlanacaktır=

Açılışta çamsı- yeşil bitkiler var.

Aslında Jaguar- Jaguar Pour Homme- baştan sona yeşil kokan bir karaktere sahiptir. Lavanta gibi aromatik- yeşil bir bitki, açılışta baskındır. Adaçayı, fesleğen ve çam esintileri bunun hemen arkasından gelir.

Orta bölümde erkeksi- yeşil çiçekler görülür.

Bu çiçekler gerçi hafif sabunsu etkilerle belirlenir. Ama keskin, ferah ve enerjik yapısından bir şey kaybetmez. Karanfil, sardunya ve yasemin daha baskındır.

Sona gelindiğinde, deri, odunsu notalar ( paçuli ), meşe yosunu ve tütün gibi notalarla klasik fujer kapanışı yapılır.

Bu katmandaki aromalar da, meşe yosununun etkisiyle daha yumuşak, yeşil ve ferah bir yapıdadır.

Kısacası, Jaguar- Jaguar Pour Homme- lavantalı, çam esintili, yeşil çiçekli, derili, tütünlü ve meşe yosunlu ve daima yeşil kokan klasik bir aromatik- fujerdir. Özellikle bu açıdan parfüm dünyasında önemlidir.

Jaguar- Jaguar Pour Homme- elbette günümüz parfüm trendlerine uymuyor. Çünkü kokusu modern değil, eski ve nostaljiktir. Fujer parfüm meraklıları bu kokuyu tercih edeceklerdir. Son derece doğal, temiz ve pürüzsüz bir kokusu var. Çok az tatlılık veriyor. Notalar katman halinde düzenlenmiş. Sırası geldikçe algılanıyor. Ama koku formu, tek parça gibi- yeşildir. Tene oturması yavaş bir akışkanlıkla oluyor. Yoğun yeşil kokusundan dolayı dengeli sıkmak gerekse de ( dört- beş fıs ), bence günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava gibi şartlarda daha iyi performans gösterir. Fark edilirlik her zaman güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 yorum:

  1. Jaguar for men parfüm için 1988'de ilk çıkan ve sonradan reformüle olan bu yeni versiyonu ile arada çok fark olduğu iddia ediliyor. Vintage olan ve durdurulan parfümü kullanma şansım olmadı ama bu yeni üründe nefis tütün, meşe yosunu, deri notalarını baskın olarak veriyor. Jaguar parfümler arasında yer alan, üretimi durdurulduğu için bulunamayan Jaguar Mark II ve görece daha yeni çıkan Jaguar Classic Gold, Jaguar Excellence İntense(edp) vb parfümü de değerlendirmenizi merakla bekliyoruz. Jaguar parfümleri F/P olarak gerçekten kaliteli ve kullanıcısını üzmeyen, Türk parfümseverler tarafından pek bilinmeyen hazineler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil