18 Eylül 2013 Çarşamba

Loewe- Esencia Pour Homme EDT / 1988






İspanyol giyim ve lüks eşya markası Loewe' nin Loewe- Esencia Pour Homme parfümü aromatik- fujer grubunda bulunmakta. Yeşil aromatik bitkilerin domine ettiği eski tarz bir koku karakteri var. Harmanı gayet dolgun, zengin, canlı ve rafine nüanslar vermekte. Orta sertlikte maskülen bir parfümdür.

Üst- artemisia, ardıç meyvesi, lavanta, yeşil notalar, tarhun, kasnı otu, bergamot, limon, turunç yaprağı yağı;

Orta- adaçayı, küçük hindistan cevizi, fesleğen, yasemin, portakal çiçeği, vadi zambağı, gül, çam ağacı iğneleri, sardunya, siyah frenk üzümü;

Alt- tonka fasülyesi, deri, sandal ağacı, köknar, amber, paçuli, misk, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı, sytrax...

İlk sıkışta çok tanıdık bir koku geldi= Eskiden kullandığımız aromatik tıraş kremlerini andıran, çok temiz, ferah, canlı ve dinamik bir açılış yapmakta.





Çok kaliteli, zengin, detaylı ve hoş bir harmanı var. Başlangıçta burnunuza yeşil aromatik otlar hücum ediyor. Lavanta, adaçayı, fesleğen, bergamot ve katman halinde turunçgiller ilk hissiyat oldu. Daha sonra parfüm, Ralph Lauren Polo (klasik) gibi, çam iğneleri- kozalak biçimine evrilip, tene oturuyor. Devamında odunsu notalar ve baharatlar birbirinin içine geçmiş halde algılanmakta. Misk, meşe yosunu ve deriyle de kapanışı yapıyor.

Koku düzlemi= Aromatik ot- turunçgil- çam- baharatlı odunsu notalar- misk- yosun- deri notaları.

Derinlik ve konfor noktası= Baharatlı odunsu katman, misk/ yosun notaları, deri.

Biraz tozlu bir tarafı var. Tatlılık turunçgil ve baharat tonlarında dengeli olmuş. Rafine ve akışkan bir aroması var. Yapaylık yok. Baharatlı katmanda kalıcılık değerleri artıyor= Tende kalış süresi hafif esintilerle bir günü buluyor. Kuvvetli, ama rahatsız etmeyen harmanı ile her mevsim kullanılabilir. Günlük kullanımda akşam davet ve kokteyllerinde düşünülebilir.

Eski tarz bir maskülen koku olduğu için babanıza hediye olarak düşünebilirsiniz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder