24 Eylül 2013 Salı

Maisom Francis Kurkdjian- Amyris Homme Extrait De Parfum / 2012

 















Maison Francis Kurkdjian- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Maison Francis Kurkdjian- Amyris Homme isimli parfümü tanıtıyoruz. Tatlı, sıcak, pudralı, yumuşak, şekerli, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik otlar, baharatlar, reçineler, çiçeksi notalar, badem, tonka fasülyesi, odunsu notalar, hindistancevizi sütü aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- mandalina, biberiye,

Orta- amiris ağacı reçinesi, iris, sütlü çikolata, hinsitancevizi, kahve,

Alt- tonka fasülyesi, agar ağacı ( öd ağacı ).

Maison Francis Kurkdjian- Amyris Homme isimli parfümün açılışı tatlı, yumuşak ve sıcak baharatlarla ( tarçın- kakule ) olmuş. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( keskin biberiye ) takip etmekte. Daha sonra şekerli, reçineli ve sütlü aromalar ( amiris ağacı reçinesi ( ? ), hindistancevizi sütü, badem ) geliyor. Her ikisi pudralı verilmiş çiçeksi notalar ( iris, mimoza ) ve tonka fasülyesi kapanışı yapacaktır.

Maison Francis Kurkdjian- Amyris Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesine rağmen tene yakın kalmıyor, aksine özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren güçlü kalıcılık performansı gösterecektir. Şekerli tatlılık ve yoğun pudralılık gibi yapısal özelliklerin yanında, baharatlı- çiçeksi- reçineli- tonka fasülyeli koku katmanlarının fark edilirlik ve kalıcılığı yükselttiği görülüyor. Gene aynı nedenle, baş ağrısı yapmaya müsait notalarından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yetecektir. Şunu da ekleyelim ki, bu aromalar boğucu olabiliyor ve kapanıştaki yapaylığa da ( iris, tonka fasülyesi ) dikkat edilmesi gerekiyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Turunçgiller familyasından beyaz çiçekli bir ağaç olan amiris ( amyris ) aromaterapi ve parfüm alanında kullanılıyor. Yalancı sandal ağacı olarak da biliniyor. Jamaika ve Haiti bu ağacı anavatanıdır. Venezuela, Meksika ve Brezilya' nın tropik bölgelerinde de yetişiyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder