21 Temmuz 2013 Pazar

Yardley- London EDT























İngiliz kozmetik firması Yardley, 1770 yılında kurulmuş. Parfüm, cilt ve saç bakım ürünleri, vücut ve banyo ürünleri ( sabun, talk, pudra ) üretmekte. Gül, şakayık, zambak, lavanta ve iris çiçeği temalı kokular imal ediyor. Güney İngiltere' deki tarlalardan toplanan lavantalar bu ürünlerde kullanılmakta.

Bu firmanın Yardley- London parfümünü denedim.

Odunsu- baharatlı gruba giriyor. Odun, narenciye, deri, aromatik ve baharat tonları belirginleşmiş. Harmanı şöyle açıklanıyor=

Üst- bergamot, ıhlamur, reçine.

Orta- karabiber, huş ağacı, liken.

Alt- sandal ağacı, amber, oğul otu.

Bergamot ve limon gibi turunçgiller ve reçinelerle ferah, dinamik ve tatlımsı bir başlangıç yapıyor. Biraz da ekşimsilik var. Orta notalara gelindiğinde reçinelere karabiber ve deri notası katılmakta. Burası sıcak, egzotik ve baskın notaların olduğu bir katman hissi veriyor. Aromatik notalar da bu bölümde yer alıyor. Tatlılık devam ediyor. Bir yandan da buruk ve keskin otlar var. Orta notalarla birlikte, koku karakteri değişiyor ve parfüm tene oturup güzelleşiyor. Kapanışta ise, tatlımsı ve kremsi bir amber ve yumuşak bir sandal ağacı bulunmakta. Baharatlar da odunsu notaları alttan desteklemekte.





Koku düzlemi= Turunçgil, reçine, karabiber, aromatik otlar, odunsu notalar ve amber çizgisini takip ediyor. Her daim dengeli bir tatlılık var.

Derinlik ve konfor noktası= Kuşkusuz reçine- odunsu baharatlar- amber burada kalıcılık, kalite ve güzellik bakımından üst bir çıtayı işaret ediyor. Hoş ve sevimli bir koku hissiyatı var. Notalar iç içe algılanıyor.

Yarley- London, koku karakteri söz konusu olduğunda, Hermes- Terre D' Hermes' ten esintiler sunan; güvenli, oturmuş, beyefendi bir tarzı yansıtmakta. Notalar dengeli ve pürüzsüz verilmiş. Rahatsız edici bir ayrıntı yok.

Günlük kullanıma uyar. Mevsim ve mekân sınırlaması olmadan kullanılabilir. Tenimde kalış süresi reçine- baharat- amber düzleminde, hafif esintilerle bir güne yakın oldu.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz.  Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum: