13 Temmuz 2013 Cumartesi

Lanvin Avant Garde

















Fransız moda markası Lanvin' in odunsu- oryantal parfümü Lanvin Avant Garde hakkında biraz konuşalım.

Avantgarde; Fransızca' da ''öncü askerî birlik'' anlamına geliyor. Genel anlamda ise kültür, sanat ve politikada öncü, yenilikçi değişimler, atılımlar, olaylar şeklinde ele alınan bir kavramdır.

Parfümün aromatik, baharat, tütün, odunsu notalar gibi katmanları var. Harmanı şöyle verilmiş=

Üst= Bergamot, pembe biber, ardıç meyvesi, biber;

Orta= Lavanta, balmumu, muskat, kakule;

Alt= Vetiver, kehribar, benzoin, tütün.




Yumuşak, tatlımsı, ferah, sıcak bir parfüm. Açılışı turunçgil ve tatlı biberle olmuş. Meyveli tonlar da var. Sonra tatlımsı bir lavanta, bal, sıcak ve egzotik baharatlar geliyor. Parfümün tene oturup güzelleştiği çizgide kuru ve sıcak tonda ağaçsı notalar ve yumuşak bir tütün bulunmakta. Kapanış da böyle oluyor.

Başlangıç notaları modern bir tatlılık veriyor. Zaten parfümün genelinde de tatlımsı rayihalar takdir ediliyor. Fazla bir sürpriz yok. Gayet anlaşılır ve net notalar var. Dengeli, akışkan ve bence sentetiklik barındırmayan bir parfüm olmuş.

Koku düzlemi= Turunçgilli biber, aromatik otlar (lavanta), baharatlar, odunsu notalar ve tütün olmak üzere genel çizgi takip ediyor.

Derinlik ve konfor noktası= Baharatlar, odunsu notalar ve tütün biçiminde yorum kazanan; kalıcılık, kalite ve güzellik bakımından üst bir seviyeyi temsil eden ve parfümü günümüzdeki benzerlerinden biraz daha farklı bir noktaya taşıyan koku nüanslarıdır.




İdeal bir bahar- yaz dönemi parfümü. Ne ki, her mevsim kullanılır. Günlük kullanımda tazeleme gerektirir. Tende kalış süresi 10 saat kadar olmakta. Baharat katmanı bu kalıcılığı biraz daha arttırıyor. Her ortama uyar. Genç işi bir parfüm hissi veriyor. Beğenmeyen de olmayacaktır.

Modern tatlı baharat ve kuru, sıcak odunsu notalar ile günümüzün beğeni trendlerini yakalıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder