4 Temmuz 2013 Perşembe

Tom Ford- Santal Blush EDP / 2011


























ABD kökenli moda markası Tom Ford' un, sandal ağacı temalı parfümü Tom Ford- Santal Blush- bugünkü değerlendirme konumuz olacaktır...

Tom Ford- Santal Blush- markanın Private Blend serîsi kokularından biridir. Çiçek, baharat, odunsu notalar bu parfümde önemlidir. Pudralı, sıcak, tozlu, yumuşak esintiler yapmaktadır. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmektedir.

Üst- tarçın, kimyon, baharat karışımı, havuç tohumu, çemen,

Orta- yasemin, ylang ylang, gül,

Alt- misk, sandal ağacı, sedir ağacı, benzoin, öd ağacı.

Tom Ford- Santal Blush- açılış kısmı ve genel hissiyat olarak= Tozlu ve pudralı kadınsı çiçekler ve kremsi ve yumuşak sandal ağacı temasını kullanmıştır. Yasemin, papatya, orkide vurgularını tahmin ediyoruz. Aslında kokusunun özeti budur. Çok değişmeyen ve düz çizgide giden kokusu vardır. Notalar harman halinde biçimlenmiştir. Sandal ağacı açılışta yoğundur. Çiçekler ise ruj ve makyaj malzemsi gibi kokar. Buna rağmen koku karakteri dengeli, rafine ve temiz olmayı başarmıştır. İkinci önemli unsur da, tarçın merkezli tatlı baharatlardır. Bu uygulamayı tene oturma evresinde göreceğiz. Son aşamada kremsi ve yumuşak vanilya, misk, öd ağacı ve tozlu odunsu notalar ( paçuli ) tahmin edilmektedir.

Tom Ford- Santal Blush- genel bir tatlılığa sahiptir. Ama bu, rahatsız etmez. Aromalar yavaşça tene yerleşir ve olgunlaşır. Sürpriz yoktur. Kadınsı yönünü her zaman belli eder. Dengeli sıkılmalıdır. Çünkü yoğun ve güçlü aromalar vardır. Fark edilirliğini yüksek buldum. Kalıcılığı ise, yağlı ve çabuk terleyen tende, hafif esintilerle bir güne yakın oldu. Günkü kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyacaktır. Akşam, soğuk- serin havalar ve sonbahar- kış dönemi için idealdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder