16 Ağustos 2013 Cuma

Amouage- Myths Man EDP / 2012


























Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesine aittir.

Amouage- Myths Man isimli parfümü değerlendireceğiz. Myths- Mitler ( söylence- mitos ) anlamındadır.

Dumanlı, yağlı, tozlu- topraksı, hayvansal, kirli ve sabunsu kokular parfümün genelini domine etmiştir. Çiçek, odunsu notalar, deri notası ve hayvansal misk gibi çeşitli koku nüansları var.

Amouage- Myths Man- bende ilk önce sabunsu çiçekler, tütsü, tütün ve hayvansal misk kokuları biçiminde bir izlenim yarattı. Tene çok çabuk oturuyor. Bu anlamda akışkanlık hızlıdır. Oryantal kategoride gösterilmiş.

Üst- krizantem, iris,

Orta- rom, gül, vetiver, elemi,

Alt- laden otu, kül, deri.

Amouage- Myths Man- bence sabunsu ve pudralı çiçeklerle açılıyor. Biraz kadınsı tarzdaki bu çiçekler, hemen tene yerleşiyor ve makyaj malzemesi gibi kokuyor. İris ve orkide tahmin ediliyor. Yoğun ve güçlü açılış yapmış. Sonra koku çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor.

Devamında çiçekler iyice koyulaştı ve hayvansal misk, tütsü ve / veya tütün olarak tahmin ettiğim aromalar geldi. Dumansı kokular olarak toparlayabilirim. Yağlı ve tozlu rayihalar baskınlaştı. Hayvansal misk notasına, orta katmanda yağlı ve kirli deri notası eşlik ediyor. Uzun süre bu şekilde gidiyor. Tene oturma ve genel karakter tamamlanmış gibidir. Son kısımda yoğun bir tozlu- topraksı hissiyat var. Sedir ağacı olabilir. Tenden ayrılmadan önce güzel bir sürpriz yapıyor= Yumuşak ve ferah bir vetiver var. Teniniz rahatlıyor. Yumuşak odunsu notaları beğeniyoruz.

Amouage- Myths Man- çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor, demiştik= Parfümün geneli tozlu, kirli, yağlı olmuş. Bu döngüyü kıran etken, sondaki yumuşak vetiverdir. Ayrıca deri, hayvansal misk gibi unsurlar yapay ve sentetik özelliğiyle rahatsız ediyor. Aşırı sıcak, tozlu, yağlı ve kirli bir parfüm olmuş. Yumuşak ve ferah bir vetiver / odunsu notalar da olmasa, teninmizin rahatlaması mümkün olmayacak...

Önce dengeli sıkılmalıdır. Aromaların yağlı ve kirli yapısı başka şans bırakmıyor.

Sonra bu denli ağır ve yoğun bir parfüm, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz.

Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Genel beğeniye uymaz. Kendinize saklayın.

Amouage- Myths Man- sabunsu ve kadınsı çiçeklere rağmen, sadece erkeklerin kullanabileceği bir parfümdür. Aromalar harman halinde, iç içe geçmiştir. Hiç tatlılık yoktur, desek abartı olmaz. Tene zamk gibi yapışıyor ve üç gün boyunca kuvvetlice ediyor. Yıkamayla bile kokusu çıkmıyor. Fark edilirlik her daim yüksektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder